De dödas strand (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
De oheliga (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2012-05-25
Upplaga
1
Förlag
Styxx fantasy
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Dead-Tossed Waves
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
200 x 135 x 35 mm
Vikt
549 g
SAB
Hce
ISBN
9789173552288

De dödas strand

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-05-25

Slutsåld

Gabry har haft en trygg uppväxt med sin mor Mary. Men en ödesdiger natt förändras allt, då Gabry och några av hennes jämnåriga tar sig över stadsmuren och in i det förbjudna området utanför. För i mörkret i den övergivna nöjes parken lurar mardrömmen och på bara några minuter är flera av dem döda och resten blir snart tillfångatagna av stadens milis. Bara två av ungdomarna kommer undan: Catcher, som bär på den fruktansvärda smittan, och Gabry, som måste hitta en styrka inom sig som hon inte trodde att hon hade, lämna allt det trygga bakom sig och ge sig ut i det okända.

De dödas strand är andra delen i Carrie Ryans nervkittlande serie om en framtida, postapokalyptisk värld där hotet från de aggresiva och farliga oheliga ständigt är närvarande. Första delen, De vassa tändernas skog, utkom 2011.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De dödas strand. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gabry har haft en trygg uppväxt i kuststaden Vista,...
  Bokälskaren, 3 oktober 2013

  Gabry har haft en trygg uppväxt i kuststaden Vista, skyddad av vattnet och den stora barriären från mudona, som fortfarande finns därute. Hon bor tillsammans med sin mamma Mary i fyren, och har ansvaret för att oskadliggöra de mudon som flyter upp vid högvatten. Dessa mudon är dock vattenskadade, uppsvällda och långsamma, och de ser inte det minsta mänskliga ut, så det är inte särskilt svårt att ta hand om dem.

  Det var ganska länge sedan jag läste De vassa tändernas skog, så det tog... Läs hela recensionen

 2. De dödas strand
  Patricia Johansson, 2 januari 2013

  Gabry strävar efter tryggheten innanför barriären där hon är skyddad från mudonas smitta.

  Men en dag förändras allt. Stadens ungdomar bestämmer sig för att klättra över barriären. Det är strikt förbjudet, Gabry tvekar men hänger med ändå. Men det värsta sker, många dör och resten blir tillfånga tagna av milisen. Förutom Gabry och Catcher som lyckas fly. Men de inser snart att de måste fly från tryggheten och ut på farliga vägar.

  Det här är den bästa boken jag läst. Därför a... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carrie Ryan