Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2014-03-19
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
The Book of Forgiving
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 160 x 15 mm
Vikt
424 g
SAB
Cf
ISBN
9789173873307
Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld (inbunden)

Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-19
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag har ofta sagt att i Sydafrika hade det inte funnits någon framtid utan förlåtelse. Vår ilska och viljan att hämnas hade kunnat förstöra allt. Det är lika sant för var och en av oss som för hela världen."

Fredspristagaren och rättviserebellen Desmond Tutu har tillsammans med sin dotter Mpho Tutu skrivit en bok om förlåtelse. Den är grundläggande, praktisk och fylld av medkänsla.

Här får vi möta kvinnan som vittnade i Sydafrikas sannings- och försoningskommission om hur brutalt hennes man blev mördad, men som ändå säger: Jag vill veta vilka som mördade min man. Jag vill förlåta dem.
Här får vi möta många andra som haft svårt att förlåta. Den unga kvinna som blev utsatt för övergrepp av mammans nya man, pojken som varje dag blev slagen av sin far. Hur gör man om man vill förlåta? Och kan allting verkligen förlåtas?

Boken är skriven för alla som längtar efter att kunna förlåta, men även för dem som är i behov av förlåtelse. Världen behöver förlåtelse, skriver Desmond och Mpho Tutu, och alla människor kan bli en del av den.

Desmond Tutu är ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan i Sydafrika och anses vara Sydafrikas mest framstående ledare, näst efter Nelson Mandela. Han blev känd motståndare till apartheid och icke-våldsförespråkare och ledde Sydafrikas sannings- och försoningskommissions sedan apartheidväldet fått ett slut. Tutu fick nobelpris 1984, och har på senare år engagerat sig för att uppmärksamma det svåra hiv/aids-läget i Afrika.

Mpho Tutu är dotter till Desmond Tutu och präst inom episkopala kyrkan. Hon är grundare och direktor för the Tutu Institute for Prayer and Pilgrimage i Washington D C, USA, samt ordförande för Global Aids Alliance. År 2010 gjorde hon ett uppmärksammat besök på bokmässan i Göteborg i samband med att boken Om godhet kom ut på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld
 2. +
 3. Gud har en dröm : en vision om hopp i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud har en dröm : en vision om hopp i vår tid av Desmond Tutu (inbunden).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Förlåtelse, det fungerar
  Margareta , 30 juni 2014

  En ny dimension av förlåtelse både i mitt eget liv och i samhället.
  Desmond och Mpho Tutu har en annan bakgrund än min egen och deras sätt att berätta om olika händelser och hur de påverkat dem gav mig en aha-upplevelse.

 2. En underbar bok
  Lennart Growitz, 15 april 2014

  En underbar bok där Desmond Tutu och hans dotter på ett gripande och personligt sätt beskriver vilken inflytande förlåtelse har för ens liv. En bok som jag både rekommendera för personer som behöver förlåta och dom som vill allmänt lära sig vad förlåtelse kan betyda.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till he...