Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2016-10-12
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
186 x 140 x 25 mm
Vikt
290 g
SAB
Ci
ISBN
9789173874861
Den som hittar sin plats tar ingen annans (inbunden)

Den som hittar sin plats tar ingen annans

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-12
137
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag hade passerat femtio med god marginal, skrivit mer än tio böcker, hunnit vara församlingspastor i trettio år, fått tre barn och förlorat två av dem, sörjt och lärt mig leva med saknad innan jag insåg att själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats. Den plats som nästan kan finnas var som helst i världen, men som gör att drömmar gradvis uppfylls, mening skapas och känslan av att finnas till för någon annan infinner sig."
Ur boken

Hur hittar man sin plats? Hur vet man att man hamnat rätt? Författaren Tomas Sjödin söker efter svaren och tar hjälp av en förebild och tvillingsjäl - han som också hette Tomas och kallades Tvivlaren.

Sjödin låter oss följa med på en högst personlig resa som börjar i barndomens Kramfors och tar oss till italienska Abruzzo, till Tiberias vid Gennesarets sjö, till Potsdam utanför Berlin och till indiska Kerala - i spåren efter den historiske Tomas som kastade loss för sitt livs kanske största äventyr.

Fram växer en hoppfull berättelse om tvivel och övertygelser, om rätten att ifrågasätta, om att resa i vindens riktning, om att gå fast man inte vågar, om att leta efter sitt livs "ja" och till slut hitta sin egen plats.

"Och med en dåres envishet förfäktar jag att den platsen finns för varje människa. För någon är vägen dit ett smärtsamt eller äventyrligt uppbrott, för någon annan att bara förbli där man är och vänta ut tiden."
Ur boken

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Det är mycket man inte måste (med samlade krönikor från Göteborg-Posten) och bästsäljaren Det händer när du vilar. För många radiolyssnare har han också blivit en välkänd röst som återkommande värd för Sommar och Vinter i P1. Tomas bor i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den som hittar sin plats tar ingen annans. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den som hittar sin plats tar ingen annas

    En helt läsvärd bok, som man blir oerhört intresserad av, dessutom lättläst!
    Hur kan denne man, skriva så positivt om livet? Han har verkligen prövats på många sätt.

  2. Underbar författare
    Lisbeth Ekström, 31 januari 2017

    En ödmjuk och härlig person. Alla hans böcker är läsvärda. De ger tid för eftertanke och reflexion. Böcker som man gärna läser om efter någon tid.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den som hittar sin plats tar ingen annans