Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2020-05-13
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
195 x 140 x 21 mm
Vikt
420 g
SAB
O
ISBN
9789173897303
Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer (inbunden)

Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2020-05-13
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det är bara käbbel utbrast Stefan Löfven irriterat i en partiledardebatt inför valet 2014 och sammanfattade med fyra ord hur många ser på partipolitiken. Men samtidigt har politik blivit både mer engagerande och mer polariserande under senare tid. Det finns knappt någon som tror att saker blir bättre av mindre politik. Det är istället politik på riktigt som anses lösa samhällsproblemen. Det som efterfrågas är alltså inte mer partiledarkäbbel, utan reformer som vrider samhället i rätt riktning. Men vilken riktning som är rätt råder det självklart skilda meningar om. Det ska det göra i ett demokratiskt samhälle.

Att genomföra politiska förändringar väcker motstånd. De flesta som försöker inser att det som ser ut som en vacker reformskiss på skrivbordet, för det mesta innehåller mängder av små besvärliga detaljer. Motståndet mot förändringen brukar alltid underskattas. Men om man väl lyckas med reformen, brukar det som uppnås bli livskraftigt och många gånger också populärt. Den här boken riktar sig till dem som inte nöjer sig med att prata eller klaga. Den är till för dem som vill ändra något på riktigt. Den svarar på frågan hur politiska reformer ska utformas och genomföras för att bli verklighet. Det här är boken för den som tror på politikens förmåga till förändring och som själv vill bli en social ingenjör.

Irene Wennemo är generaldirektör på Medlingsinstitutet och doktor i sociologi. Hon var statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet 2014-19 och har innan dess varit utredningschef på LO, statlig utredare och ledarskribent på Aftonbladet. Hon har varit inblandad i genomförandet av många politiska reformer - allt från det första idéstadiet till att få propositioner genom Sveriges Riksdag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer
 2. +
 3. Ideologi och strategi : svensk politik under 130 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ideologi och strategi : svensk politik under 13... av Leif Lewin (inbunden).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Irene Wennemo

 • Försäkring och trygghet i en förändrad värld

  Anders Johansson, Anna Danielsson Öberg, Irene Wennemo, Alf Sjöblom, Håkan Svärdman

  Rötterna till dagens försäkringsbolag och offentliga socialförsäkringar tränger djupt ner i historien. Redan på 1300-talet inrättades den första formen av obligatorisk brandförsäkring i Sverige och ett par hundra år senare blev socknarna skyldiga ...

 • Det gemensamma : om den svenska välfärdsmodellen

  Irene Wennemo

  Irene Wennemo berättar om välfärdssamhällets historiska rötter och om den krokiga vägen fram till dagens system där allt fler välfärdstjänster bjuds ut på marknaden och den tillit som byggt välfärdssamhället riskerar att försvagas. Välfärdspolitik...