Politik på riktigt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2020-06-25
Förlag
Atlas
ISBN
9789173897310
Politik på riktigt (e-bok)

Politik på riktigt (e-bok)

Handbok för sociala ingenjörer

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-06-25
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det är bara käbbel utbrast Stefan Löfven irriterat i en partiledardebatt inför valet 2014 och sammanfattade med fyra ord hur många ser på partipolitiken. Men samtidigt har politik blivit både mer engagerande och mer polariserande under senare tid. Det finns knappt någon som tror att saker blir bättre av mindre politik. Det är istället politik på riktigt som anses lösa samhällsproblemen. Det som efterfrågas är alltså inte mer partiledarkäbbel, utan reformer som vrider samhället i rätt riktning. Men vilken riktning som är rätt råder det självklart skilda meningar om. Det ska det göra i ett demokratiskt samhälle.

Att genomföra politiska förändringar väcker motstånd. De flesta som försöker inser att det som ser ut som en vacker reformskiss på skrivbordet, för det mesta innehåller mängder av små besvärliga detaljer. Motståndet mot förändringen brukar alltid underskattas. Men om man väl lyckas med reformen, brukar det som uppnås bli livskraftigt och många gånger också populärt. Den här boken riktar sig till dem som inte nöjer sig med att prata eller klaga. Den är till för dem som vill ändra något på riktigt. Den svarar på frågan hur politiska reformer ska utformas och genomföras för att bli verklighet. Det här är boken för den som tror på politikens förmåga till förändring och som själv vill bli en social ingenjör.

Irene Wennemo är generaldirektör på Medlingsinstitutet och doktor i sociologi. Hon var statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet 2014-19 och har innan dess varit utredningschef på LO, statlig utredare och ledarskribent på Aftonbladet. Hon har varit inblandad i genomförandet av många politiska reformer - allt från det första idéstadiet till att få propositioner genom Sveriges Riksdag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wennemo Irene

  • Försäkring och trygghet i en förändrad värld

    Danielsson Öberg Anna, Johansson Anders, Wennemo Irene, Sjöblom Alf, Svärdman Håkan

    I Försäkring och trygghet i en förändrad värld diskuteras flera aspekter på försäkringarnas roll i samhället, deras historia och framtidens utmaningar. Boken ges ut i samband med att fackförbundet Forena, som organiserar de anställda inom försäkri...