Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-09-01
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Forslund, Mathias (form) / Wettainen, Stefan (foto)
Dimensioner
250 x 195 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
Qcae
ISBN
9789174240665
Bröd från Brunkebergs Bageri (inbunden)

Bröd från Brunkebergs Bageri

(52 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-09-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

För Heléne Johansson på Brunkebergs bageri är passionen för bröd och bakning blodigt allvar. Man tar inga genvägar, man använder bara de bästa råvarorna och man tar sig tid. Först då får man riklig lön för mödan. Heléne har använt sina recept tusentals gånger och hon vet att de fungerar lika bra hemma som på bageriet.

I boken delar hon med sig av sina proffsknep till alla hemmabagare: hur man bearbetar degen, hur man sätter en surdeg och håller den levande, hur man jäser och gräddar och sist men inte minst hur man kombinerar bröd med mat och väljer rätt bröd till rätt tillfälle. Alla kan lära sig att baka gott matbröd - med eller utan surdeg - och man behöver inte krångla till det.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Bröd från Brunkebergs Bageri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Från novis.
  Anna, 8 februari 2017

  Jag kommer från ett icke-bakande hem och har alltid betraktat det här med bakning som något suspekt och lite farligt. Men det här boken är en riktig manual i bakning och får en att förstå hur bakning fungerar. Så nu kan även jag baka.

 2. Så bra!
  uRbahn, 18 april 2016

  Kastade mig över boken med stor förväntan och den var hur bra som helst.
  Sträckläste den första dagen, sen har jag bakat av recepten några gånger.
  Inget har misslyckats. Kanonbra!

 3. Suverän bok om att baka bröd
  Hans Peter Madar, 5 juni 2014

  En mycket bra bok som jag verkligen kan rekommendera oavsett vilken nivå man är på. Enkel och lätt att förstå. Genomgående väldigt intressanta och bra recept.

 4. Den verkliga brödbaksboken
  Jan Hellman, 2 april 2014

  Boken är fantastisk. Vi har bakat en hel del av recepten och brödet blir fantastiskt!! Köp den och börja baka ditt eget matbröd.

 5. Den enda bakbok jag behöver
  AnnBritt Hallin, 17 februari 2014

  Äntligen lyckas jag med brödbaken!
  Har provat många av recepten och samtliga har blivit riktigt bra. Och roligt är det också!

 6. Bra bok med ingående hur man ska göra bra för...
  Ola Lassesson, 23 november 2013

  Bra bok med ingående hur man ska göra bra för nybörjare och mer avancerad bakande tar upp allt ifrån surdeg, utrustning gräddning hur man rundriver

 7. Mycket bra beskrivning, lätt att förstå för oss som...
  Britt Marianne Olsson, 12 november 2013

  Mycket bra beskrivning, lätt att förstå för oss som är nybörjare.Jag ser fram emot att få börja baka
  när mina första surdegar är klara.
  Mitt betyg är en 5.

 8. Kan inte blir mindre än 5 stjärnor! Har lärt mig...
  Ann-Sofie, 16 oktober 2013

  Kan inte blir mindre än 5 stjärnor! Har lärt mig surdegsbakningens grunder genom denna bok. Underbara recept, har bakat de flesta bröden och har alltid blivit nöjd. Recepten är lätta att följa och underbara bilder som inspirerar. Kan varmt rekommendera boken.

 9. Bra bakbok. Har provat några recept med blandat...
  miaF, 15 oktober 2013

  Bra bakbok.
  Har provat några recept med blandat resultat. Därför 4, inte 5!
  Men det receptet som fungerade bäst är fantastiskt bra. Värt att köpa boken för!! Martin Johanssons senaste bok är något bättre, ALLA recept jag provat har fungerat första gången!! Så den skulle jag rekommendera till den som vill lära sig baka bättre, snarare än denna bok!

 10. Normalt brukar jag svänga ihop en bulle eller två lite...
  Karin Larsson, 5 juli 2013

  Normalt brukar jag svänga ihop en bulle eller två lite sådär på en höft , men med författarinnans eminenta och till skilnad från många andra väl fungerande recept står jag numera med näsan över boken och med vågen i högsta hugg. Allt går ut på noggrannt angivna mått -och viktenheter. Sillabrödet är en höjdare, liksom många andra recept.

 11. Brödbagerskan
  Mona, 16 augusti 2012

  Underbar bok! Kan bara hålla med alla tidigare som har recenserat den här boken. Riktigt bra, lätt att följa och förstå recepten, fina bilder, inspirerande! Ja, alla tummar upp från mig.

 12. Fantastiska knäckebröd
  Susanne, 12 september 2011

  Är något av en kokboksfantast och den här boken är både vacker, underbar att titta i och inspirerande! Älskar när man lagt tid på layouten och bilderna. Naturligtvis måste också recepten vara lätta att följa och ge ett bra resultat även för hemmabagaren. Har gjort knäckebröden och de blir underbart goda! Dock stämmer det som Helene säger; "Det är inte svårt att baka knäckebröd med det tar tid", men det är det väl värt när man kan njuta av hemmabakade knäckebröd i veckor framöver! Ser fram emot nästa bok, Sötebröd!

 13. Bästa brödkokboken!
  Zeina, 2 februari 2010

  Vilken fantstisk bok, jag har 150 kokböcker och "Bröd från brunkebergs bageri" är utan tvekan min favorit. Aldrig har det varit så enkelt och roligt att baka bröd! Tydliga receptbeskrivningar och fina bilder. Komplicerade bröd som man bara trodde att man kunde få från ett bageri kan man nu själv baka hemma. Jag har bakat dom flesta bröden från boken och alla har varit jättegoda. Vänner och familj är imponerade av mina bröd som jag har lyckats baka tack vare Helene Johansson! Har du denna bo... Läs hela recensionen

 14. Fantastisk!
  bagerikund, 16 oktober 2009

  Vilken present!
  Både att få och att ge bort.
  Den ger LUST!

Visa alla 14 recensioner