Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2018-08-14
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
20 x 215 x 150 mm
Vikt
360 g
SAB
uPucb
ISBN
9789174248203
Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel (inbunden)

Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-08-14
129
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Våra barn växer idag upp på nätet. Att en stor del av vardagen utspelar sig online är en självklarhet för de allra flesta barn. I princip alla 10-åringar har en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt datorspel tre timmar om dagen och 15 procent av alla 2-åringar använder internet dagligen. Möjligheterna att hitta vänner, intressen och kunskap på nätet är fantastiska. Men i en digital värld där det är lätt att vara helt anonym lurar också många faror i form av utnyttjande, mobbning och näthat. I Värsta bästa nätet vänder sig kriminologen Maria Dufva direkt till barnen för att berätta om hur man kan bli mer nätsmart och undvika farliga och jobbiga situationer.

Boken ger konkreta råd om hur man ska agera till exempel när någon som vill videochatta säger att kameran är trasig eller när man fått ett otäckt kedjebrev som säger att mamma och pappa kommer dö om man inte skickar vidare. Maria Dufva reder ut vad som klassas som ett brott och vem i vuxenvärlden man kan vända sig till när mobilen börjat kännas som ett elakt monster. I boken får barnen också lära sig hur man ska bete sig för vara en schyst kompis. Vad gör man till exempel när bästa vännen delat med sig av en riktigt jobbig hemlighet? Och när är det okej att ta bilder på sina kompisar? Värsta bästa nätet tar också upp hur man bryter sitt gamingberoende och hur man blir mer källkritisk så att man kan känna igen fejkade nyheter.

Letar du efter lärarstöd till Värsta bästa nätet? Den finns att ladda ner i lärarrummet under rubriken "Arbeta med böcker i klassrummet".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel
 2. +
 3. Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor o... av Nathalie Simonsson (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Barn på nätet
  Vanja Ekstedt, 8 februari 2019

  Mkt lämplig att läsa med barnen och samtala utifrån . De givna exemplen i boken underlättade och ökade barnens intresse att komma med frågor och ochså delge erfarenheter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Dufva

 • Mitt barn på nätet

  Maria Dufva

  I dag har i princip alla 10-åringar en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt onlinespel tre timmar om dagen och 15 procent av alla tvååringar använder internet dagligen. Ändå frågar vi fortfarande våra barn hur de haft det i skolan elle...

Bloggat om Värsta bästa nätet : bli säker och trygg ...