Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2018-08-14
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
218 x 157 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
uPucb
ISBN
9789174248203
Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel (inbunden)

Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-14
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Våra barn växer idag upp på nätet. Att en stor del av vardagen utspelar sig online är en självklarhet för de allra flesta barn. I princip alla 10-åringar har en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt datorspel tre timmar om dagen och 15 procent av alla 2-åringar använder internet dagligen. Möjligheterna att hitta vänner, intressen och kunskap på nätet är fantastiska. Men i en digital värld där det är lätt att vara helt anonym lurar också många faror i form av utnyttjande, mobbning och näthat. I Värsta bästa nätet vänder sig kriminologen Maria Dufva direkt till barnen för att berätta om hur man kan bli mer nätsmart och undvika farliga och jobbiga situationer.

Boken ger konkreta råd om hur man ska agera till exempel när någon som vill videochatta säger att kameran är trasig eller när man fått ett otäckt kedjebrev som säger att mamma och pappa kommer dö om man inte skickar vidare. Maria Dufva reder ut vad som klassas som ett brott och vem i vuxenvärlden man kan vända sig till när mobilen börjat kännas som ett elakt monster. I boken får barnen också lära sig hur man ska bete sig för vara en schyst kompis. Vad gör man till exempel när bästa vännen delat med sig av en riktigt jobbig hemlighet? Och när är det okej att ta bilder på sina kompisar? Värsta bästa nätet tar också upp hur man bryter sitt gamingberoende och hur man blir mer källkritisk så att man kan känna igen fejkade nyheter.

Letar du efter lärarstöd till Värsta bästa nätet? Den finns att ladda ner i lärarrummet under rubriken "Arbeta med böcker i klassrummet".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Måste för alla barn
    Louise Hammer Yndigegn, 21 oktober 2020

    Ett måste för alla barn som använder nätet och har en mobil. Der säkerhet och trygghet om vad som är ok och hur man ska tänka.

  2. Barn på nätet
    Vanja Ekstedt, 8 februari 2019

    Mkt lämplig att läsa med barnen och samtala utifrån . De givna exemplen i boken underlättade och ökade barnens intresse att komma med frågor och ochså delge erfarenheter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Dufva