Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Värsta bästa
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2018-08-14
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
218 x 157 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
uPucb
ISBN
9789174248203

Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-14
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
Våra barn växer idag upp på nätet. Att en stor del av vardagen utspelar sig online är en självklarhet för de allra flesta barn. I princip alla 10-åringar har en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt datorspel tre timmar om dagen och 15 procent av alla 2-åringar använder internet dagligen. Möjligheterna att hitta vänner, intressen och kunskap på nätet är fantastiska. Men i en digital värld där det är lätt att vara helt anonym lurar också många faror i form av utnyttjande, mobbning och näthat. I Värsta bästa nätet vänder sig kriminologen Maria Dufva direkt till barnen för att berätta om hur man kan bli mer nätsmart och undvika farliga och jobbiga situationer.

Boken ger konkreta råd om hur man ska agera till exempel när någon som vill videochatta säger att kameran är trasig eller när man fått ett otäckt kedjebrev som säger att mamma och pappa kommer dö om man inte skickar vidare. Maria Dufva reder ut vad som klassas som ett brott och vem i vuxenvärlden man kan vända sig till när mobilen börjat kännas som ett elakt monster. I boken får barnen också lära sig hur man ska bete sig för vara en schyst kompis. Vad gör man till exempel när bästa vännen delat med sig av en riktigt jobbig hemlighet? Och när är det okej att ta bilder på sina kompisar? Värsta bästa nätet tar också upp hur man bryter sitt gamingberoende och hur man blir mer källkritisk så att man kan känna igen fejkade nyheter.

Letar du efter lärarstöd till Värsta bästa nätet? Den finns att ladda ner i lärarrummet under rubriken "Arbeta med böcker i klassrummet".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel
 2. +
 3. Värsta bästa tonåren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värsta bästa tonåren av Maria Dufva, Frida Garell (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  -, 16 februari 2022

  Precis vad jag letat efter för att förbereda både mig själv och dottern på allt som kan pågå på nätet.

 2. Måste för alla barn
  Louise Hammer Yndigegn, 21 oktober 2020

  Ett måste för alla barn som använder nätet och har en mobil. Der säkerhet och trygghet om vad som är ok och hur man ska tänka.

 3. Barn på nätet
  Vanja Ekstedt, 8 februari 2019

  Mkt lämplig att läsa med barnen och samtala utifrån . De givna exemplen i boken underlättade och ökade barnens intresse att komma med frågor och ochså delge erfarenheter.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Dufva