Konsten att vara kvinna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2013-03-15
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
How to be a Woman
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
173 g
SAB
Ohja,305.420207
ISBN
9789174293005
Konsten att vara kvinna (pocket)

Konsten att vara kvinna

(132 röster)  |  Läs 22 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-03-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det har aldrig varit lättare att vara kvinna. Vi har rösträtt och p-piller och vi har inte blivit brända som häxor sedan 1700-talet. Men det återstår några små frågor ...Varför måste vi ta bort allt hår på kroppen? Varför är bh:n så obekväm? Och varför frågar alla när man ska skaffa barn?
Boken börjar på Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag (hon väger 80 kilo, har inga vänner och pojkar kastar grus efter henne) och fortsätter genom tonårstiden, till arbetsplatser och strippklubbar, genom kärlek, övervikt, abort, shopping och moderskap. Det är som att få förtroenden från en god vän - ocensurerat, ärligt och fruktansvärt roligt. Konsten att vara kvinna är ett självbiografiskt, feministiskt manifest.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att vara kvinna
 2. +
 3. Till dig som famlar : korsdragspoesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till dig som famlar : korsdragspoesi av Pia Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Konsten att vara kvinna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En favorit!
  Linnea (Västerås), 13 april 2021

  Har läst den flera gånger. Rolig, intelligent och tankeväckande. Mycket igenkänning i känslor och tankar kring hur det är att växa upp som tjej och vara kvinna. Ibland skrattar man rakt ut, ibland får man sig en funderare. Enda minuset är att det är mycket referenser till personer och händelser som är specifikt för England och/eller 80- och 90-talet, vilket kan vara svårt att hänga med i ibland.

 2. Rolig? Nej bara massa smörja.
  Bella, 24 maj 2017

  Inte alls vad jag förväntat mig. Men så är jag inte heller en uttalad feminist. Klarat mig utmärkt ändå. Orkade läsa till sidan 125. Den får inte ens uppta någon plats i min bokhylla.

 3. Underhållande men även tankeväckande
  Icka05, 12 juni 2015

  Hon slår huvet på spiken ett antal gånger. Många gånger skrattar man rakt ut medan man andra gånger får dig en tankeställare.

 4. Långa kapitlar
  Disco (Sundbyberg), 17 maj 2015

  Långa kapitlar,en hel del formuleringar som man inte riktig förstår. Nog inte många som levt/lever så som tonåring. Sedan finns det några kloka saker och igenkännanden.Men orkar nog inte läsa fler böcker av Caitlin Moran. Roligare att se henne prata i tv.

 5. Bra!
  Josefin, 16 april 2015

  Jättekul! Alltså, jag håller verkligen inte med om allt, men jag tycker faktiskt att det kvittar i detta fallet. En del tänkvärt och framförallt så skrattar jag mycket under läsningen. Kan tilläggas att jag var superskeptisk först.

 6. Engelskt
  Siv Ekbom, 3 mars 2015

  Mycket är roligt och tänkvärt i boken, men jag fattar inte en del av referenserna till personer och företeelser, som förmodligen är självklara om man bor i England.

 7. Varje kvinna/tjej borde läsa

  Toppenbok, något alla kvinnor och tjejer borde läsa... män för den delen också!
  Skrattade högt samtidigt som den är otroligt tänkvärd!

 8. Helt okej
  Carina Aldhammer, 15 januari 2015

  Helt okej. Hon har tidvis en viktig poöäng att bestyrka och om man läser den för vad det är, en rolig bok om hur det kan vara att vara kvinna, och inte ett nytt feministiskt manifest så är den till och med riktigt rolig!

 9. Ett kvinnligt måste.
  Britt Anita Reinhold, 2 januari 2015

  Läst båda hennes två första böcker med nöje. Dottern och barnbarnen har fått just den här i julklapp/present. Jag, som är 75 år har säkert lika roligt vid läsningen som dottern, 50 år, och barnbarnsflickorna på 18, 23 och 25 år. Det är ett gott betyg, den håller genom alla generationerna kvinnor. ( om de fortfarande minns hur det var att vara ung d v s.)
  Britt Reinhold

 10. Konsten att vara kvinna
  ovanligt missnöjd, 4 juni 2014

  Orkade inte läsa hela boken, och det är ovanligt
  Vet inte, om jag är för gammal(68), för det här intresserade mig inte ett dugg!

 11. Genial, rolig, personlig och enkel väg in till att...
  Rebecca , 28 november 2013

  Genial, rolig, personlig och enkel väg in till att förstå världen med feministiska ögon! Rekommenderas starkt, både för den som känner sig väl insatt och den som är ny till ämnet.

 12. Lyssnade på denna på som ljudbok. Rachel Molin var den...
  MONICA, 30 oktober 2013

  Lyssnade på denna på som ljudbok. Rachel Molin var den perfekta uppläsaren. Hysteriskt rolig och jag garvade högt ofta och länge. Otroligt underhållande.

 13. Tröttsam avsaknad av feministisk analys, men så verkar...
  Lotta (Göteborg), 10 oktober 2013

  Tröttsam avsaknad av feministisk analys, men så verkar hon bara ha läst en enda feministisk författare i sitt liv också. En ytlig och flamsig bok som mest handlar om Morans egna idéer om hur en feminist och kvinna ska vara och inte vara.

 14. Hur kan denna bok väcka så mycket uppmärksamhet?...
  mona, 8 oktober 2013

  Hur kan denna bok väcka så mycket uppmärksamhet? Tröttsamt oreflekterad. Dock hoppfullt om den intresserar och roar andra - men inte mig.

 15. Underhållande! Även om jag inte håller med om allt, är...
  Maria Elisdotter, 17 september 2013

  Underhållande! Även om jag inte håller med om allt, är boken rolig och ger ett lite annat perspektiv på saker. Klart läsvärd!

 16. Hon är ganska hurtigt skämtsam, och det är mycket sex,...
  Kakkel, 14 augusti 2013

  Hon är ganska hurtigt skämtsam, och det är mycket sex, sprit och droger i uppväxten. Men hon tar upp viktiga frågor, som iofs är självklara utifrån min synvinkel.

 17. Rolig, träffsäker, tänkvärd. Ställer allt på ända och...
  Eva Eriksson, 13 augusti 2013

  Rolig, träffsäker, tänkvärd. Ställer allt på ända och ryggar inte för det obekväma som finns bakom hennes rappa humor. Rekommenderas!

 18. Den här boken gillar jag mycket och har redan läst om...
  Roffe, 27 juli 2013

  Den här boken gillar jag mycket och har redan läst om den. Såvitt jag kan bedöma är det en träffsäker och rolig bok om konsten att vara kvinna.

 19. Visserligen mycket engelsk, men en riktigt...
  maude zetterstrand, 17 juli 2013

  Visserligen mycket engelsk, men en riktigt underhållande och rolig bok om oss kvinnor som slåss för att få vara feminister.

 20. En mycket underhållande och bra bok. Många goa skratt....

  En mycket underhållande och bra bok. Många goa skratt. Kan verkligen rekommendera den och tänker läsa nästa bok som kommer med denna författarinna.

 21. Jag skrattade så jag grät! När hon skriver om...
  Eva, 18 juni 2013

  Jag skrattade så jag grät! När hon skriver om shopping, kläder och handväskor är det exakt det jag själv tänkt många gånger - fast mycket bättre formulerat!

 22. Underhållande och rolig. Svårt att lägga den ifrån sig...
  Boklus, 3 juni 2013

  Underhållande och rolig. Svårt att lägga den ifrån sig när man väl hade börjat att läsa. Ska läsa hennes nyaste bok.

Visa alla 22 recensioner

Fler böcker av Caitlin Moran