Min Michael (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-03-16
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Viveka Heyman
Originaltitel
My Michael
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
177 x 111 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296075
Min Michael (pocket)

Min Michael

av Amos Oz
(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-03-16
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Min Michael Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I sin genombrottsroman "Min Michael" skildrar Amos Oz ett kargt Jerusalem som tynar bort under ett obarmhärtigt vitt ljus. Här träffar litteraturstudenten Hanna geologen Michael. De gifter sig, får barn och för ett stillsamt familjeliv i en våning med utsikt mot gården. Men den traditionella tillvaron plågar Hanna: Michael, barnet, staden - allt känns främmande, långt borta. Och när hon börjar hemsökas av två tystlåtna pojkar från det förflutna drar hon sig undan till en egen värld av undertryckta drömmar, medan äktenskapet och staden långsamt förfaller runt omkring henne.

Med psykologisk skärpa gestaltar Amos Oz en ung kvinnas kamp i en ung nation. Berättelsen rör sig framåt med en dov intensitet - i "Min Michael" är beskrivningen av Jerusalem lika viktig som den av äktenskapet mellan Hanna och Michael. Romanen utkom för första gången på svenska 1977 och räknas som författarens internationella genombrott. Nu ges den ut i en efterlängtad nyutgåva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min Michael
 2. +
 3. Judas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Judas av Amos Oz (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min Michael. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Två som älskar varandra
  Anna Blomberg, 9 april 2019

  En bok med många bottnar. Visst älskar de varandra, Hanna och Michael men kan ändå inte nå varandra. Hanna har intellektuella intressen medan Michael är vetenskapsman. Jerusalem på 50-talet är heller inte så lätt att leva i. Det är en instängd stad, avgränsad från andra kulturer och människor.
  Hannas frustration i äktenskapet tas ut i köpgalenskap, något de inte har råd till.
  Hannas drömmar ger henne andra liv, hon grubblar sig ner i mörker och ångest. Michael grubblar inte utan tar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Amos Oz