Den långa flykten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-12-06
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Britt G Hallqvist
Originaltitel
Watership Down
Dimensioner
179 x 110 x 29 mm
Vikt
265 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296143
Den långa flykten (pocket)

Den långa flykten

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-06

Slutsåld

En dag bryter en flock vildkaniner upp från sina ängar, hotade av människornas framfart, för att söka sig en ny boplats. Den lilla Femman är synsk och har anat faran. Den handlingskraftige Hassel blir ledaren, och de får med sig den stöddige Kronan, den poetiske Maskros, den klipske Björnbär och några till. Detta blir början på en lång resa kantad av fiender och farligheter - en resa som kräver tillit, mod, ansvar och tålamod - men efter en lång och utmanande färd, kan de äntligen förverkliga drömmen om ett nytt hem på det trygga Watership Down.

Richard Adams älskade klassiker Den långa flykten gavs ut första gången 1972 och är en allegori över den tidlösa kampen mellan frihet och förtryck, om att tvingas lämna sitt eget sammanhang och om vikten att våga ta kampen mot de onda krafterna. Det är också en storslagen hjältesaga, i likhet med Odysséen och Aeneiden, om modiga kaniner och stora prövningar.

"Djur uppför sig inte som människor, sa han. Om de måste slåss, så slåss de, och måste de döda så gör de det. Men de sätter sig inte ner och anstränger sin hjärna med att tänka ut olika sätt att skada andra och förstöra livet för dem. De har värdighet och djuriskhet."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den långa flykten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den långa flykten
  Anne-Marie Zetterström, 31 oktober 2020

  Jätte,jättebra. Helt fantastisk. Spännande och intressant. Jag och min man läste den i mitten på 70-talet och vi formligen slogs om att få läsa (vi läste den samtidig). Så fort man lade ifrån sig boken, var nästa där och snodde den. Man kunde inte bara sluta läsa. Jättekul att den finns att köpa på Bokus.

 2. Frithrah, du är vad jag kallar en kaninhövding!
  Maria Isaksson, 3 januari 2020

  Den långa flykten är inte bara en saga utan det är en allvarlig berättelse om hot, flykt, drömmar och överlevnad. Det är en berättelse om drömmen om en trygghet. Har vi inte alla drömt om det?
  Boken är mer djup en så, här har vi hjältar och fiender, kaninerna har ett eget språk och mytologi. Man kan säga att boken handlar om att kaninerna försöker förstå oss människor. Utöver detta skriver Adams jättebra men däremot är boken våldsam och läsaren bör ha detta i åtanke. Jag tyckte t.ex. att ... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk, tidlös kaninhistoria.
  Bo K Ehn, 23 juli 2019

  Lika fantastisk nu som den var då jag läste den första gången 1975. Kaninerna fascinerar fortfarande- Tidlös historia som kommer att hålla länge. Avundas dem som inte läst den ännu!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Richard Adams