Never let me go (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2018-01-11
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
Never Let Me Go
Dimensioner
179 x 109 x 20 mm
Vikt
173 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296969
Never let me go (pocket)

Never let me go

(35 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2018-01-11
59
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på den engelska landsbygden. De fostrades till att tro att de var speciella och att deras hälsa var viktig, inte bara för dem själva utan även för samhället. Men varför var de egentligen där? När Kathy i 30-årsåldern tänker tillbaka på sin uppväxt börjar hon minnas saker. Hon minns hur folk som sökte sig utanför internatets grindar inte kom tillbaka och hur människor som kom utifrån verkade vara livrädda för dem. När minnesbilderna fogas samman går sanningen så sakteliga upp för Kathy.
Never let me go är en skildring av tre barns gemensamma uppväxt, men också en skönlitterär kommentar till en vår tids stora etiska frågor: genetik och kloning.
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Never let me go
 2. +
 3. Ett litet liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett litet liv av Hanya Yanagihara (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Never let me go. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Märklig och ovanlig.
  Ulla, 15 maj 2019

  Skall man läsa en Nobelpristagare så varför inte den här? Man skall i alla fall inte se filmen. Den blir fullkomligt obegriplig. Boken snirklar omkring i en obestämd tid och en obestämd känsla av fantasy eller ej följer mig längt in i boken. I och med att man för följa huvudpersonens tankar så förstår man handlingen (och det är det som helt går förlorat i filmen) Den är bitvis väldigt vacker, bitvis vardaglig och fastän den hoppar fram och åter så hänger den ändå ihop. Det är inte en bok man ... Läs hela recensionen

 2. En besvikelse
  EFH, 7 juni 2018

  En seg och tråkig berättelse, som är alldeles för lång. Det händer inte mycket och personporträtten väcker inget intresse. Science fiction är en svår genre även för en flyhänt författare. Ett minus för pocketboken, vars vänstra sidor är tryckta för nära bokryggen.

 3. ovanligt och spännande
  Chantal Husberg, 16 februari 2018

  Väl skrivet med känslor så hudnära och ömtåliga.Sorgligt men inger en känsla av hopp trots allt som stannar länge hos mig

 4. Lågmäld
  Katarina, 11 februari 2018

  Väldigt lågmäld, utan större dramatik. Men med en mörk känsla som följer en genom hela boken, och med en berättarstil som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Helt klart läsvärd!

 5. Never let me go
  Stig Tommy, 27 januari 2018

  Det tillhör väl allmänbildningen att läsa en nobelpristagares alster. Boken skildrar en annorlunda värld och var speciell, intressant och lämplig för sängläsning.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Never let me go