Kinesiska för nybörjare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (10.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-02-02
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Illustratör/Fotograf
Tina Käll
ISBN
9789174348309
Kinesiska för nybörjare (e-bok)

Kinesiska för nybörjare E-bok

E-bok (Pdf),  Svenska, 2023-02-02
306
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Kinesiska för nybörjare ger en introduktion till det kinesiska språket. Boken riktar sig till studerande på gymnasienivå eller i annan vuxenundervisning.
Kinesiska språket är ett teckenspråk. Tecknen är uppbyggda av enkla streck som skrivs på ett visst sätt och i en viss ordning. I boken Kinesiska för nybörjare förklaras hur varje nytt tecken formas.
För att kunna lära sig uttala tecknen anges stavningen i pinyin, som visar ett standardiserat uttal med hjälp av det latinska alfabetet. Därefter följer en ord-för-ord-översättning och därtill en korrekt idiomatisk översättning till svenska.
Kinesiskans grammatik är förhållandevis enkel för nybörjaren. Det finns t.ex. inga böjningar och det är ordets plats i en mening som avgör dess funktion och betydelse.
Kinesiska för nybörjare innehåller tio avsnitt med texter som behandlar vardagsliv och nöjen. I varje avsnitt finns övningar av olika slag. Både hör- och läsförståelse tränas, liksom muntlig och skriftlig färdighet. Språkinlärningen kompletteras med fristående texter om kinesisk kultur. Boken avslutas med facit och en kinesisk-svensk ordlista. Allt ljud finns på nätet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »