Ingmar Bergman - en berättelse om kärlek, sex och svek (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-08-19
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174612257
Ingmar Bergman - en berättelse om kärlek, sex och svek (e-bok)

Ingmar Bergman - en berättelse om kärlek, sex och svek (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-08-19
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ingmar Bergman gjorde närmare 70 produktioner för bio och tv. Han satte upp över 100 pjäser för scen och radio. Samtidigt var han gift fem gånger och fick nio barn. Och några av den tidens största skådespelerskor var hans älskarinnor.

Detta oerhörda tempo hade ett högt pris. Bergman befann sig ofta i ett tillstånd av ångest och rädsla, och efter sig lämnade han bedragna fruar, övergivna barn och ständigt oroliga föräldrar. Samtidigt lyckades han bli både förstådd och förlåten - och hyllad.

I sin bok berättar Thomas Sjöberg om mannen vid sidan av scenen och bortom schablonerna. Fram träder sonen, maken, älskaren, pappan, och bråkmakaren Bergman. Det är en historia om häftiga passioner, om kärlek, sex och svek.

Med stöd av en unik dokumentation i form av moderns dagböcker, brevväxling inom familjen, handlingar från arkiv och intervjuer med släktingar och andra personer som upplevt Ingmar Bergman på nära håll visar boken en ny sida av den världsberömde regissören.

THOMAS SJÖBERG har gjort sig ett namn som författare till uppmärksammade böcker som kombinerar känsligt tecknade personporträtt med nya avslöjanden. Hans senaste bok, Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken, är en av de mest omtalade svenska böckerna i modern tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ingmar Bergman - en berättelse om kärlek,...