Levande död (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (305.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Erik Sandström (del 1)
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2016-10-26
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174617429
Levande död (ljudbok)

Levande död (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-10-26

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är midsommarafton och en riktigt varm dag. Gävle är förvandlad till en vacker försommarstad. En ung kvinna hittas inlindad i en filt på en dammig trottoarkant. Hon har ett stickmärke i vänster armveck och minns inget från de två senaste dygnen. Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström åker motvilligt dit för att hämta henne - snabbt och utan vidare eftertanke avfärdar han henne som en hopplös missbrukare.

Men det är något som inte stämmer. På sjukhuset upptäcker man skyhöga levervärden och spår av paracetamol i blodet, den verksamma substansen i flera vanliga smärtstillande mediciner. Kvinnan hämtas så småningom hem av sina anhöriga, men avlider kort därefter på grund av en förgiftad lever.

Eriks vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, kan inte släppa tanken på att någon kan ha fört bort den unga kvinnan och gett henne läkemedlet mot hennes vilja. När en ung man snart försvinner under liknande omständigheter kan Patrik inte låta bli att börja undersöka vad som kan ha hänt, trots att hans far, den kände kriminalkommissarien, avfärdat de båda fallen som olyckshändelser.

Levande död är den första boken i serien om Erik Sandström, ambulanssjuksköterskan vars liv är minst sagt komplicerat och som själv kämpar med ett eskalerande tablettmissbruk. Tillsammans med vännen Patrik bestämmer han sig för att gå till botten med vad som händ de båda unga.

I serien om Erik Sandström skildras arbetsmiljöerna kring ambulansen och sjukhuset med både värme och kunskap. Mikael Ressem är född 1979 i Gävle. Han har själv en gedigen erfarenhet från sjukvården, redan i tjugoårsåldern började han som ambulanssjukvårdare, utbildade sig till sjuksköterska och har sedan även arbetat ett antal år som chef inom ambulansverksamheten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Levande död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört bra twist.
    -, 13 augusti 2019

    Kändes dock lite som missbruket hos en ambulanssköterska var oerhört svårt, så pass att det känns konstigt att Erik ens kan arbeta.
    Men handlingen är spännande och jag rekommenderar boken varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Ressem