Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Karelen noir (del 1)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2017-07-24
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Ann-Christine Relander
Originaltitel
Sinisen kuoleman kuva
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
478 g
SAB
Hce
ISBN
9789174618082
En blå död (inbunden)

En blå död

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-07-24
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Viborg 1920: Det finska inbördeskriget och den ryska revolutionen har nyss satt sin prägel. Staden kryllar av liv - ryska emigranter, kommunister, hemliga kurirer och föräldralösa barn som försörjer sig genom småbrott. Men förbudslagarna lockar framför allt till sig smugglarna.
Spritsmuggling har blivit den viktigaste inkomstkällan längs den Finska vikens stränder och poliskommissarierna Jussi Kähönen och Salomon Eckert tar sig självsvåldigt an utmaningen att, med fara för sina liv, jaga organiserade smugglare.

En blå död är den första delen i trilogin Karelen noir - en livsbejakande skildring av Finland under mellankrigstiden med förbudslagar, spritsmuggling och gränslöst supande. Det är en våldsam och fartfylld skröna i Arto Paasilinnas anda.

MIKKO PORVALI (f. 1980) arbetar som utredare inom polisen i Finland och har även skrivit flera militärhistoriska verk. På svenska finns sedan tidigare tre fackböcker, bland annat Bakom röda armens linjer (Fischer & Co, 2012) som nominerades till Fack-Finlandiapriset.
Brottsfallet i En blå död bygger på en sann historia.

"skickligt förankrad i en övertygande historisk och geografisk miljö. Händelserna får sina naturliga förklaringar och fakta gestaltas i välskriven skönlitterär form."
Etelä-Saimaa

"en charmig roman i sin egen rätt"
Helsingin Sanomat

"Autentisk och övertygande. En blå död är en kittlande kombination av fakta och fiktion."
Savon Sanomat
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En blå död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och spännande
    Astrid Nilsson, 31 juli 2018

    I sann GW-anda skriver Mikko Porvari om tiden kring 1920-talet i Finland. Han beskriver såren efter inbördeskriget mellan de röda och vita och han beskriver livet kring finsk-ryska gränsen. Boken är nummer ett av en trilogi som heter Karelska Näset Noir. Jag ser fram emot att läsa böckerna som lär mig så mycket om tiden före andra världskriget i Finland. Väl skrivet och beskrivet!

  2. Stämningsfull bladvändare
    Anceas, 17 september 2017

    Boken ger en väl skildrad och intressant inblick i finländsk historia åren efter inbördeskriget, och en spännande labyrintisk deckarhistoria dessutom.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om En blå död