Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2017-09-08
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Fredrika Spindler
Originaltitel
Little Deaths
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
541 g
SAB
Hce
ISBN
9789174619294
De döda små (inbunden)

De döda små

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-09-08
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är sommaren 1965, en värmebölja vilar över New York och stadsdelen Queens. En tidig julimorgon vaknar Ruth Malone och upptäcker att hennes två barn är borta. Ett sovrumsfönster står på vid gavel. Efter ett desperat sökande hittas de mördade.
Grannarnas fördomsfulla skvaller om Ruths välsminkade ansikte och utmanande kläder, tillsammans med de tomma spritflaskorna som ligger och skräpar i hennes lägenhet gör att polisen snabbt drar sina slutsatser.
En ung och oerfaren kvällstidningsreporter skickas ut för att skriva om fallet. Han är till en början inne på samma spår som polisen men ju längre tid han följer Ruth, desto mer börjar han tro att det finns en annan sida hos kvinnan som åklagare, polis och press utmålat som en promiskuös femme fatale.
Mördade Ruth Malone sina barn, eller är hon bara ett offer för tillfälligheter? Vilar något långt mer ondskefullt under ytan?

De döda små av Emma Flint är en fängslande debutroman om kärlek, moral och besatthet, och utforskar de sidor av både ondska och godhet som var och en av oss bär på. Boken är baserad på ett autentiskt fall från 1960-talets New York.

EMMA FLINT har redan från tidig ålder varit intresserad av våldsbrott, och har genom åren samlat på sig en kunskapsbank över faktiska mordfall. Hon fascineras också av okonventionella kvinnoöden, både historiska och nutida, vilket inspirerade henne att skriva De döda små.
Flint bor i London, där hon arbetar som teknisk skribent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De döda små
  2. +
  3. Systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna av Claire Douglas (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Flint

Bloggat om De döda små