Flickan från andra sidan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
185 x 140 x 18 mm
Vikt
308 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174692624
Flickan från andra sidan (inbunden)

Flickan från andra sidan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-11
89 119 Du sparar 30 kr!
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
"Den välskrivna berättelsen flätar samman dåtid med nutid till en gåta att försöka lösa, där det realistiska och magiska har sina givna roller. Betyg 4 av 5."

Bibliotekstjänst, Gull Åkerblom

 

Magisk realism, relationer och spänning!

 

Sista sommaren innan högstadiet blir en sommar Maja aldrig kommer att glömma. Maja, tretton år, ska spendera sommarlovet i ett torp vid en sjö med sin pappa och, till Majas besvikelse, hans nya flickvän. Majas mamma dog i cancer när hon var nio och hon vill helst ha pappan för sig själv. Hon har nästan inga vänner och musiken från 1980-ta let är hennes livlina. Den påminner henne om mamman. Så möter Maja Johanna, en flicka som bor i huset på andra sidan skogen. Johanna är en annorlunda flicka, men hon och Maja blir snabbt vänner till och med musiken har de gemensamt. Men det är något mystiskt med Johanna. Ibland kan hon dyka upp från ingen stans. Eller vara borta helt plötsligt när andra personer är i närheten. Vad bär hon på för hemlighet? Och vem är Luffar-Bo som stryker omkring i skogen. Vad vill han Maja?

 

En medryckande, varm och spännande mys rysare för slukaråldern. Relationer står i fokus men samtidigt vävs en fängslande historia från det förgångna samman med nuet och mystiken tätnar. Ålder 9 12 år.

 

ANNA HELGESSON är barnboksförfattare och lärare. Hon har bland annat gett ut Resan till sommaren, Glashjärtat: vänner eller fiender? och bokserierna om Berra och Boris samt om Saga och Simon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan från andra sidan
 2. +
 3. Den som hackar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som hackar av Thomas Halling (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickan från andra sidan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig och spännande bok
  Gustavs bokhylla, 15 augusti 2019

  En fin bok där Majas alla känslor beskrivs på ett fint och lättförståeligt sätt. Pappan som är ensamstående brottas med Majas känslor och det beskrivs så väl. Många kan nog känna igen sig i boken. Roligt att barnen bara ville fortsätta läsa när vi läste den. En bok för den som läser bra själv men också en trevlig och spännande högläsningsbok.

 2. Känslor, relationer och magisk realism
  Barnboksfamiljen, 19 mars 2019

  Boken tar sin början med att tolvåriga Maja och hennes pappa ska spendera sommarlovet vid ett hyrt torp på landet. Maja ser fram emot det men allt vänder när pappas flickvän Elin ansluter sig efter några dagar. Maja - som tre år tidigare förlorat sin mamma i cancer - ogillar starkt denna nya inkräktare.
  Men snart lär hon känna Johanna - en jämnårig tjej som för första gången visar Maja värdet av sann vänskap.
  Men det är något som inte stämmer med Johanna? Vad?

  Jag högläst... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Flickan från andra sidan