Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2014-04-03
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Henrik Petersen
Originaltitel
The Counselor
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 158 x 20 mm
Vikt
344 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789174993929
Advokaten (inbunden)

Advokaten

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-04-03

Slutsåld

Cormac McCarthy är en av vår tids största amerikanska författare. HAROLD BLOOM

Lockad av tanken på stora och snabba pengar köper en välbärgad advokat in sig i en narkotikaaffär där ett stort parti kokain ska smugglas in över den amerikanska gränsen från Mexiko.
I Advokatens ögon är det hela bara en engångsgrej, ett kort gästspel på andra sidan lagen som ska ge honom möjlighet att leva det liv han drömmer om och ge sin flickvän Laura den diamantring hon förtjänar. Men saker går inte som planerade. Advokaten inser att han trätt in i en värld vars spelregler han inte alls behärskar och där inga misstag kan göras ogjorda. Varje steg han tar tycks bara föra honom djupare in i mardrömmen.
I översättning av Henrik Petersen.

Liksom de författare han beundrar Melville, Dosto jevskij, Faulkner har Cormac McCarthy skapat ett oeuvre som är större och djupare än någon enskild bok. Sådana för fattare tävlar bara med gudarna. WASHINGTON POST BOOK WORLD

CORMAC McCARTHY [f. 1933] är en av vår tids viktigaste och mest hyllade ameri kanska författare. 2007 vann han Pulitzerpriset för romanen Vägen. Blodets meridian [1985] har be skri vits av kritikern Harold Bloom som »en av 1900-talets bästa romaner och den största amerikanska romanen sedan Faulkners Medan jag låg och dog«. Förutom romaner har Cormac McCarthy även skrivit drama tik. Advokaten [The Counselor, 2013] är det första manus han skrivit direkt för film. Boken utkom samtidigt som filmen i regi av Ridley Scott hade premiär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Advokaten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lysande
    Anders Sjögren, 6 januari 2016

    Egentligen är det ju ett betyg på ett filmmanus, inte en roman. Och tyvärr hade jag sett filmen innan och eftersom det var en bra film så är jag nog lite påverkad av det. Men dialogen i boken/filmen är fantastisk.

  2. Läs en film.
    Frank Häll, 4 december 2015

    Min vana trogen lät jag bli att läsa baksidestexten: Jag vill helt enkelt skapa min egen bild av boken jag ska läsa under tiden som jag läser. Upplevelsen var som att se en film i mörka toner, kanske sepia. Många och täta scenbyten, snabba och rappa repliker, en berättelse helt fri från moral. Känslan var att läsa en film av bröderna Cohen med manus av Cormac McCarthy. Och nästan mitt i prick. I slutet av boken läste jag, till slut baksidestexten och insåg att det var faktiskt ett manus jag l... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cormac McCarthy