Stora små lögner (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2016-11-17
Förlag
Månpocket
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Big little lies
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789175035796

Stora små lögner

(53 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-11-17
54 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Av författaren till succén Öppnas i händelse av min död

Vid en första anblick framstår den prydliga villaförorten Pirriwee som en välmående och sömnig idyll.

Men under ytan kokar det.

Madeline och Celeste är grannar och bästa vänner. De har barn i samma förskoleklass och tar alla tillfällen de får att prata om livet på favoritcaféet. Madeline har händerna fulla med sin tonårsdotter, som plötsligt tycks föredra sin pappa och yogafrälsta styvmamma framför henne (hur är det möjligt??). Men hon kan inte låta bli att samtidigt kasta sig in i intrigerandet mellan olika fraktioner av föräldrar på skolan. Förortens okrönta skönhetsdrottning Celeste backar förstås upp Madeline, men har verkat mer virrig än vanligt på sistone - kanske inte så konstigt med två helvilda tvillingpojkar där hemma och en man som ständigt är på resande fot. Eller finns det något som Celeste inte berättar?

När den unga ensamma mamman Jane flyttar in i området möts hon av kyliga blickar från de andra förskolemammorna och blir misstagen för att vara femårige Ziggys barnflicka. Madeline och Celeste tar dock Jane under sina vingar, och står på hennes sida när stämningen blir allt mer hätsk efter att Ziggy blivit anklagad för mobbning. Temperaturen på skolgårdar och villagator skruvas upp för att nå sin våldsamma kulmen under skolans årliga föräldrakväll ...

Stora små lögner är en roman om vänner, mammor, döttrar, nya fruar och före detta män - full av igenkänning, värme och humor. Men det är också en roman som inte väjer för det mörka i livet, för gråzonerna vi accepterar och de farliga lögnerna vi intalar oss själva.

"Om du är ute efter en roman som är helt omöjlig att lämna halvläst behöver du inte leta längre."
oprah.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Stora små lögner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Åh så otroligt bra!
  läst mycket, 30 juli 2017

  Åter en jättebra bok av Liane Moriatry! Fångades direkt och sträckläste även denna bok.Boken tar upp ett mycket viktigt ämne som det kanske inte talas så mycket om. Obehaglig men jättebra!

 2. Att skylla på någon utan fakta
  Hélène Wendt, 10 maj 2017

  En bra bok om ett alltid lika aktuellt ämne. Hur illa vi kan göra varandra, och fel personer får lida för det.

 3. Sträckläsning
  Läsvan , 28 februari 2017

  Den här boken är välskriven och underhållande, humor, allvar, spänning och värme. En välkomponerad roman som man inte gärna lägger undan förrän den är slut. Kul också att den skildrar en förort i Australien, en miljö som jag inte är så bekant med.
  Serien Big little lies (HBO), som bygger på boken och just har börjat, har flyttat handlingen till en motsvarande plats i USA.

 4. Underhållande och lättläst
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 21 februari 2017

  Utan att vara ett litterärt mästerverk är den här boken riktigt bra. Det är en skickligt upplagd gåta om en allvarlig händelse under en föräldraträff i en skola i ett litet kustsamhälle i Australien. Alla känner varandra mer eller mindre och rykten och kotterier bland föräldrar och skolbarn florerar tämligen fritt. Författaren låter läsaren gissa vilt om vem eller vilka som är inblandade och bygger upp en historia som så småningom kan kopplas till samt förklara det som inträffade. Boken är sk... Läs hela recensionen

 5. Mycket spännande!
  Siri, 3 januari 2017

  Jag gillade verkligen den här boken. Det är en sån bok som man vill sträckläsa för att få reda på hur det ska gå, samtidigt som man aldrig vill att boken ska ta slut. Mycket spännande! Rekommenderar.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Stora små lögner