Pastor Viveka och hundraårsjubileet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Pastor Viveka (del 2)
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2017-10-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 109 x 19 mm
Vikt
165 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037127
Pastor Viveka och hundraårsjubileet (pocket)

Pastor Viveka och hundraårsjubileet

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-10-12
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Uppföljaren till succén Pastor Viveka och tanterna

Det har blivit dags att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum, något som alla tycker bör ske på den årliga julmarknaden. I övrigt har medlemmarna i jubileumskommittén olika åsikter om hur det ska gå till. De bakande tanterna i kyrkan är till exempel arga på paret i den stora villan på kullen som de tycker försöker ta över jubileet genom att vilja sponsra allt och bjuda alla på mat och kaffe. "Vem ska i då komma till vårt kafé?" undrar Selma och Viola.

Pastor Viveka måste navigera sig fram genom allt detta, samtidigt som hon går på kurs för att lära sig att uttrycka sina känslor på ett nyanserat och balanserat sätt, har bekymmer med en veckopendlande man, en obstinat tonårsdotter, ansvar för en fryst laxforell som en av tanterna har vunnit på lotteri samt sina egna existentiella funderingar och tvivel. Som om inte det räckte inträffar snart ett nytt, förbryllande mord i kyrkans närhet.

Pastor Viveka och hundraårsjubileet är den andra boken om den färgstarka pastor Viveka och hennes välsignelser och vedermödor i den idylliska Stockholmsförorten Enskede.

"Pastor Viveka är en mästare på att få alla disparata personer i församlingen att känna ansvar och dra åt samma håll. På samma sätt har Annette Haaland en sällsam förmåga att få berättelsens olika gestalter att bidra till intrig och underhållning. Var och en på sitt sätt. Det blir en hyllning till det enkla kollektiva, de vardagliga människorna med de stora tankarna. Charmigt, lekfullt och samtidigt mänskligt djupsinnigt. Det här blir bara bättre och bättre."
Norrköpings Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pastor Viveka och hundraårsjubileet
  2. +
  3. Pastor Viveka och tanterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland (pocket).

Köp båda 2 för 109 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pastor Viveka och hundraårsjubileet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fortsatta lättsamheter
    Lena B, 7 mars 2018

    Visserligen framställs här ett nytt mysterium men jag kommer inte ifrån negativiteten som ligger i botten hos huvudpersonens karaktär. Fortfarande lättsamt och lättläst förströelse. Fort läst och fort glömd.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Pastor Viveka och hundraårsjubileet