Zelda 3. Zelda vs. patriarkatet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Zelda (del 3)
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2013-08-16
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Lina Neidestam
Dimensioner
245 x 173 x 16 mm
Vikt
590 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150277
Zelda 3. Zelda vs. patriarkatet (inbunden)

Zelda 3. Zelda vs. patriarkatet

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-08-16
191
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Zelda har på kort tid blivit en stor succé och växer i hela Skandinavien och går i alltfler dagstidningar.
Zelda har efter backpackande och konstskoleflum flyttat till Stockholm för att "bli någon" . Hon bor i en unken cykelkällare med sin barndomsvän Sebastian och slavar oavlönat på en skvallertidning för att få in en fot i mediebranschen. Men raketkarriären uteblir och Zelda tröstar sig med den nya kärleken Cesar, en kvasi-intellektuell kulturkofta med rostig kvinnosyn. Zelda befinner sig snart i sin mest dysfunktionella kärleksrelation hittills, trots sin anti-monogama övertygelse och Cesars motvilja mot allt vad "feminism" heter. Trots det kämpar hon vidare för att krossa patriarkatet, men även sitt eviga mindervärdeskomplex, stora bekräftelsebehov och totala oförmåga att hålla de köttsliga drifterna i styr.

Zelda har även blivit en egen serietidning för vilken Fredrik Strage gav Neidestam "..årets Nobelpris i rockjournalistik". Lina Neidestam har med Zelda skapat en strippserie som självsäkert pendlar mellan vulgär burlesk och bitande satir. Men hon tecknar också ett porträtt av en ung kvinna som slits mellan ideologi och praktik, och hon gör det med förnyad skärpa i både språk och teckningsstil.

Zelda publiceras i Aftonbladet, Rocky Magasin, Situation STHLM och i flera norska dagstidningar. Serien har belönats med Stora Ponduspriset och Adamson-statyetten. Lina Neidestams grafiska roman Maran belönades med Nöjesguidens Stockholmspris 2011 och nominerades till Urhunden. Hon medverkar även i Berättelser från Engelsfors, serieromanen baserad på boksuccén Cirkeln och Eld.

"Här ryms såväl nya insikter som självrannsakan och igenkänningshumor. Det roligaste jag läst på länge". Tidskriften ELLE om Zelda 2.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Zelda 3. Zelda vs. patriarkatet
 2. +
 3. Zelda 4. Uppbrott och utbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zelda 4. Uppbrott och utbrott av Lina Neidestam (häftad).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Zelda 3. Zelda vs. patriarkatet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett skratt förlänger livet
  Margareta , 18 februari 2015

  Neidestam serverar dråpligheter som gör kampen med verkligheten "uthärdlig" för stunden. Fler kvinnliga serietecknare som sätter fingret på tillvaron - den som troligen bara kvinnor känner igen. Zelda ligger under huvudkudden hos både mig och min dotter (30 års åldersskillnad).

 2. Mycket rolig, bekräftar ens fördomar om unga tjejer i...
  Stefan Andersson, 21 oktober 2013

  Mycket rolig, bekräftar ens fördomar om unga tjejer i storstaden, och det räcker som recension men det skall tydligen av någon anledning vara tjugo ord för att duga.

 3. Niedenstam i högform. Zelda är lika roligt pinsam,...
  Lotta (Göteborg), 10 oktober 2013

  Niedenstam i högform. Zelda är lika roligt pinsam, motsägelsefull och magstark som vanligt. Och som alltid en fest för ögat.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lina Neidestam