Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-06-11
Förlag
Recito Förlag
ISBN
9789175175898
Insulin - den felande länken (e-bok)

Insulin - den felande länken (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-06-11

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok kopplar på ett unikt sätt ihop insulinets betydelse för kroppens styrning av den energi, som vi tillför via maten, och dess mångbottnade effekter på cellernas kommunikationssystem. Många pusselbitar finns redan, men hur ser det färdiga pusslet ut?
Läs den spännande berättelsen om hur vi tänker oss att diabetes typ 2, hjärtinfarkt och benskörhet kan ha ett och samma ursprung!
Läs om hur diabetiker typ 2, kan omvandla sin sjukdom till diabetes typ 0!
Läs om hur glukosintolerans med höga insulinvärden orsakar kärlinflammation!
Läs om varför statinbehandling av kolesterol skadar kroppen!
Läs om hur hormoner kan stänga in kroppens energireserver i fettet, signalera svält och störa viktkontrollen!

"Jag är helt övertygad om att den här boken kommer att bli ett standardverk för alla oss LCHF:are som inte bara nöjer oss med att göra rätt utan oxå vill veta varför! Det är den bästa LCHF-inriktade bok jag läst hittills. Alla läkare borde ha ett eget ex av denna bok!"
Thomas Jansson, civilingenjör

"Boken är intressant för alla läkare som i sin yrkesverksamhet har anledning att påverka vällevnadssjukdomar. Den ger ett nytt och spännande sätt att tänka som är intressant för alla hälsointresserade människor."
Marie Lutherkort, med dr, spec i gynekologi och obstetrik

"Välskrevet faktabok som alla som jobbar med diabetes borde läsa och använda som uppslagsbok.Din bok ger mig forhoppning om att vi skall få en bättre diabetesvård än den traditionella!"
Flemming Hansborg Hansen, Speciallaeger i Almen Medicin, Köpenhamn

"Jag tycker det vore bra om boken även kom med en liten handledning för studiecirklar. Jag har själv deltagit i några studiecirklar via Storstockholms diabetesförening och jag är övertygad om att såväl vi som har DII som även de inom vården skulle behöva läsa din bok."
Peter Goldmann, tidigare tekniker och fo/inj, KI
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agneta Schnittger

  • Insulinresistens och hormonbalans hos kvinnor

    Agneta Schnittger

    INSULINRESISTENS är ett relativt nytt begrepp, som icke desto mindre påverkar kroppens energibalans och hormonella funktion. Kvinnans dominerande könshormoner, östrogen och progesteron, får en sämre verkan i kroppen ju högre graden av insulinresis...

  • Låg insulin regim vid metabolt syndrom, binjureutmattning och hjärntrötthet

    Agneta Schnittger

    Boken förklarar hur de gemensamma kardinalsymtomen i metabolt syndrom, binjureutmattning och hjärntrötthet kan leda till en och samma sjukdom exempelvis diabetes eller depression. Den talar om hur alla substanser som retar kroppens immunsystem sås...