Geniet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (234.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sean King Michelle Maxwell (del 3)
Inläsare
Allan Svensson
Utgivningsdatum
2013-06-04
Förlag
HörOpp!
Översättare
Sabina Söderlund
ISBN
9789175231440
Geniet (ljudbok)

Geniet (ljudbok)

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-06-04

Styckköp

125

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Före detta Secret Service-agenterna Sean King och Michelle Maxwell är förföljda av sitt senaste fall. När Sean inser att Michelles inre demoner håller på att förgöra henne ordnar han så att hon, om än motvilligt, får psykologisk hjälp. Men istället för att fokusera på sitt tillfrisknande, upptäcker Michelle att någonting inte står rätt till på sjukhuset ...

För att bekosta Michelles sjukhussvistelse åtar sig Sean ett riskfyllt uppdrag. En forskare, Monk Turing, har dött under mystiska omständigheter nära Babbage Town, en hemlighetsfull institution beeståående av en excentrisk grupp vetenskapsmän och kryptografer, finansierad av ett mäktigt företag. Samtidigt har den döde mannens dotter Viggie, ett pianospelande underbarn, sina egna hemligheter. Och vad har egentligen frasen "koder och blod" för betydelse?

Mittemot Babbage Town, på andra sidan York River, ligger CIA:s elitträningsläger Camp Peary, där Monk Turings kropp hittades. Sean har både FBI och CIA i hälarna; kommer han att kunna hitta mördaren och avslöja sanningen innnan han själv blir ett mordoffer? Och kommer han att hinna rädda Michelle från sig själv?

"Geniet har drag av de senaste årens konspirationer inom film och romaner som skildrar en regering som av olika anledningar går bärsärk. Men i stort sett är det njutbar läsning. Baldacci skriver spännande, historien tar sig fram som ett rinnande vatten och huvudpersonerna Sean och Michelle är tillräckligt sympatiska för att man ska gilla dem hela vägen."

- Dast Magazine

"Oerhört läsvärd [...] som alltid fungerar de två huvudpersonerna väl tillsammans. [Baldacci] finner sin röst här. Den bästa boken i serien."

- Booklist

"Precis som i bladvändarna Rollspel och Till siste man, vet David Baldacci hur man håller läsaren fast, och han mister aldrig förmågan att överraska oss med de uppgifter som hans härjade hjälte och hjältinna avslöjar. [...] Som alltid har Baldacci gjort sin hemläxa."

- Barry Forshaw, Amazon.co.uk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Geniet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Svår att sluta lyssna på!
    Kim M. Kimselius, 17 februari 2018

    Jag har fastnat för David Baldaccis böcker. Det har blivit ungefär en bok i veckan den senaste tiden. Det här är den tredje boken om Sean King och Michelle Maxwell. Båda är före detta Secret Serviceagenter som nu har startat eget tillsammans.

    I föregående bok blev Michelle förälskad i en seriemördare. Ja, hon visste inte att personen hon började umgås med var den mördare de jagade. Detta har gjort att hon mår psykiskt dåligt. Därför läggs hon in på sjukhus för att få psykologisk hjäl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Baldacci