Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Amulett (del 6)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2014-11-03
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Hegas
Översättare
Marie Helleday Ekwurtzel
Originaltitel
Amulet: Escape from Lucien
Illustratör/Fotograf
Kazu Kibuishi
Dimensioner
238 x 160 x 10 mm
Vikt
594 g
SAB
Hcg
ISBN
9789175431208
Amulett. Flykten från Lucien (inbunden)

Amulett. Flykten från Lucien

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-11-03
242
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Väntan är över!

Kazu Kibuishis grafiska romaner i serien Amulett har tagit världen med storm. Serien är älskad av alla möjliga sorters läsare, och två vinster i Bokjuryns seriekategori visar tydligt vad barnen tycker.
I den sjätte boken fortsätter Emily, Navin och deras vänner kampen mot Älvkungen. Syskonen har mycket viktiga roller i motståndsrörelsen, och de tvingas dela på sig för att utföra varsitt uppdrag. De försöker på alla sätt stoppa älvorna från att ta makten i Alledia.

Serien Amulett är ovanligt mångbottnad och berör viktiga teman som ansvar, vänskap och famileband. Men framförallt öppnar detta fantastiska äventyr upp för frågor om vad godhet och ondska är, och om onda personer kan förändras och förlåtas.

- Lättläst serieroman med mangainslag för mellanåldern (och uppåt!) som kombinerar text och bild på ett filmiskt vis - Fängslar både bokslukare och de som kämpar med sin läsning - Speglar vår egen värld på flera sätt och öppnar upp för samtal om rätt och fel, gott och ont, orättvisor och jämlikhet

Sagt om boken: "Här kommer del sex i Amulett, en fantasyserie som fått flera bokpriser och rönt mycket uppskattning. /.../ Författaren bygger upp spänningen med hotbilder och överraskande faror och hinder. /.../ Det är en fröjd att läsa albumet, inte minst för de skickliga teckningarna som ofta går i blå/lila nyanser, och helsidesbilderna som i färg, djup och motiv är verkliga konstverk!" Svante Ors, BTJ-häfte 2014:23

Hegas böcker - lätta att läsa, svåra att motstå. Med Hegas nivåer kan läsaren hitta rätt utmaning. Denna bok ligger på nivå 4.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amulett. Flykten från Lucien
 2. +
 3. Amulett. Eldfågeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amulett. Eldfågeln av Kazu Kibuishi (inbunden).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Amulett. Flykten från Lucien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Amulett serien
  Tove-Marie Graveleij, 25 januari 2018

  Det är en sådan vacker bok! Sidorna är som sammet. Mitt barnbarn älskar dem alla.ser fram mot fler böcker i samma utförande. Sporrar till läsning.

 2. Den bästa av böckerna hittills
  Strumpan, 19 februari 2015

  Flykten från Lucien är den bästa av böckerna i Amulettserien.... hittills. Längtar efter att den sjunde boken ska komma och att den översätts på en gång!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kazu Kibuishi