Ödets hav (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2015-07-22
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
216 g
SAB
Hc
ISBN
9789175453347
Ödets hav (pocket)

Ödets hav

(46 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-07-22
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En historisk roman av den älskade författaren Elisabet Nemert! En spännande skildring av livet på Gotland och i Ryssland under 1300-talet.

Som genom ett under har Aurora Eken och hennes familj skonats från Digerdöden som härjat på Gotland och som ödelagt hela byar. Hon har haft en lycklig barndom på den välbärgade gården och kan nu börja se fram emot ett gott liv i Visby som hustru åt en tysk förmögen köpman.

Elin Persdotter föddes i den fattiga delen av Visby och när döden skördade hela hennes familj stod hon helt ensam och utblottad. Till slut hittar hon mat och husrum hos Aurora där hon får en tjänst som piga. De båda kvinnorna kommer varandra mycket nära och det är en början på livslång vänskap.

När Gotland invaderas av den danska armén utlöser förräderi och svek en katastrof och livet blir sig aldrig mer likt. Blod färgar marken röd när flera tusen gotlänningar förlorar livet på slagfältet och Aurora och Elin tvingas fly undan kriget. Livet tar nya vägar där svåra prövningar och farofyllda äventyr väntar dem, men också vänskap, tillit och kärlek.

Ödets hav är en spännande och inträngande skildring av livet på Gotland och i Ryssland under 1300-talet, om livets oförutsägbarhet, om civilkurage och mod och kärlekens helande kraft.

Ödets hav har tidigare varit utgiven som pocket hos Pocketförlaget (2010).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ödets hav
 2. +
 3. Röd måne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röd måne av Elisabet Nemert (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ödets hav. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och historiskt mycket intressant
  Ninnie, 23 oktober 2021

  Mycket bra och välskriven bok. Man märker tydligt att författaren är påläst och mycket kunnig i historia. Jag läser gärna fler böcker av henne.

 2. Jättebra
  Gun Elisabet Andersson, 2 februari 2021

  Tycker verkligen om Elisabet Nemerts böcker.
  Hon skriver med värme och spänning.
  Och den här är så bra från gamla tider.
  Rekommenderar den varmt

 3. Ödets hav
  Göran Skoglund, 6 april 2017

  Jag tycker boken är mycket intressant och historiskt trovärdig, i likhet med övriga böcker skrivna av Elisabet Nemert. Mycket läsvärd och kan varmt rekommenderas.

 4. En av de bästa
  Inga Emanuelsson, 7 mars 2017

  Jag har säkerligen läst mer än tusen böcker i mitt liv. Och denna är en av de bästa, kanske den bästa... Den har allt, spänning, en röd tråd, verklighetsförankring och ett bra genomtänkt manus. Fullt i klass med tex Törnfåglarna, där också starka kvinnor är huvudpersoner.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert