Pojken som följer sin skugga (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2019-04-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175577623
Pojken som följer sin skugga (e-bok)

Pojken som följer sin skugga E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Memos första möte med Amanda väcker något hos honom. Men vart tar drömmarna vägen i förorten? Memo tillbringar sina dagar i förortens betong. Föräldrarna vill att han ska studera vid universitetet och sedan gifta sig med en flicka från den kurdiska hembyn. Livet i Sverige blev inte som de tänkt sig. Alla möjligheter har bleknat och kvar finns bara hoppet om att Memo ska leda familjen mot en ljusare framtid.
När Memo blir förälskad i Amanda förändras allt. Föräldrarna anklagar honom för att överge deras kultur och Memo ställs inför ett ultimatum ? familjen eller Amanda. Memo vill inte välja, men vad händer om han går emot sin familj?
Samtidigt kallar kompisarna honom svikare och förorten brinner.
Pojken som följer sin skugga är en fängslande relationsroman om utanförskap, integration och kärlek som sträcker sig långt över gränserna. En berättelse om att bryta sig loss.

Detta är Print on Demand-utgåvan.

KADIR MERAL, född 1978, kom till Sverige från Turkiet på 90-talet till Dalarna. Han tog en kandidatexamen i statskunskap och en gymnasielärarexamen i Uppsala och efter 15 år i läraryrket arbetar han idag med integrationsfrågor, stand-up och skriver krönikor. Inspirationen till boken kommer från egna upplevelser. Han bor i Kungälv utanför Göteborg med fru och två barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Meral Kadir

  • Mullbärsträdet i Aleppo

    Meral Kadir

    Tareq går genom askmolnet efter den senaste bombningen. Hemmet har jämnats med marken och hela hans familj är död. Ingenting finns kvar för honom i Syrien, det enda som återstår är att ge sig av. Zahra har helvetet bakom sig, framför henne ligger ...