Tills något annat tar vid (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-05-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175578002
Tills något annat tar vid (e-bok)

Tills något annat tar vid (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-05-21
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kristin och Marie lever två helt olika liv i varsin del av landet. Trots att de är systrar har de ingen kontakt med varandra. Gemensamt för dem båda är drömmen om en förändring.

Kristin är advokat och gift med den framgångsrike stjärnadvokaten Johan Adelsten. De bor i centrala Stockholm och har två små döttrar. Kristin liv kantas av lyxiga middagar och glamorösa fester. När hon förväntas bli delägare i advokatbyrån hon arbetar på inser hon att hon egentligen vill göra något helt annat. Något som hennes svärmor med alla medel försöker stoppa. Svärmor Brita är en kvinna som snärjt sig själv i sociala konventioner och överklassens obehagliga boja. Att Kristin vill dreja och inte vara advokat är något som helt övergår Britas förstånd.

Marie är gift med Håkan och bor i ett renoveringsobjekt på landet utanför Göteborg. Hon arbetar som barnskötare men vill skola om sig till ekonom. Motvilligt inser hon att hennes äktenskap knakar rejält i fogarna. Frågan är om hon vill få ordning på förhållandet eller vill lämna Håkan. Dessutom bär hon på en djup sorg och saknad.

Båda gör en inre resa mot själslig tillfredsställelse - så svår på grund av omgivningens förväntningar och krav. Omständigheterna gör att systrarna till slut träffas. Något de inte är beredda på.

Tills något annat tar vid är en fin berättelse om livets många turer och händelser sett från två kvinnors perspektiv. En underhållande relationsroman om drömmar, förhoppningar och otillräckligheten när man inte har makten över sitt eget liv.

Om författaren

Agneta Vorberg är född 1972 och växte upp i Landvetter. Efter gästspel i Göteborg och London är hon tillbaka i Landvetter där hon bor med man och tre tonårsbarn. Efter att ha arbetat många år med ekonomi sade Agneta upp sig för att försöka uppfylla sin dröm: att skriva. På en skrivkurs föddes idén till en roman som så småningom resulterade i debuten Tills något annat tar vid - en relationsroman om två systrars helt olika liv, men där båda bär på drömmar om förändring.

Agneta inspireras av trädgården, det lilla torpet i Småland, resor till Medelhavet och att träna, fotografera och måla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tills något annat tar vid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 21 maj 2016

  En mycket läsvärd bok om två systrar som inte har någon kontakt med varandra, och lever helt olika liv. Lite av en frigörelseroman om två kvinnor som på helt olika sätt vill förändra sina liv. Och om att hitta tillbaka till varandra.

  Boken var lättläst, läsvärd, trovärdig, snabbläst, bra skriven, och hade ett skönt läsflyt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vorberg Agneta

 • Nina

  Vorberg Agneta

  Det här var förbjudet och opassande. Omoraliskt och väldigt, väldigt fel. Jag har lovat Lars att alltid vara honom trogen, tänkte hon. Hans mjuka läppar närmade sig äntligen hennes och hon pressade sin mun mot hans och särade på läpparna. Då backa...

Bloggat om Tills något annat tar vid