Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2018-01-01
Förlag
Nypon förlag
Översättare
Anna Rosenqvist
Originaltitel
Henk en de dansende letters
Illustratör/Fotograf
Henk Linskens
Dimensioner
195 x 142 x 7 mm
Vikt
177 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175679556

Henke och bokstäverna som hoppar

Inbunden,  Svenska, 2018-01-01
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Henke är precis som alla andra. Eller är han det? För honom hoppar bokstäverna på sidorna. Därför har han svårt att läsa, stava och skriva. Henke är rädd för bokstäverna. Hans föräldrar har inte tid att hjälpa honom och i skolan fungerar det inte heller så bra. När de andra barnen läser böcker, drömmer sig Henke bort.
Henke är duktig på att rita och i en av sina dagdrömmar möter han Picasso. Då förstår Henke att han inte är den ende som har problem med hoppande bokstäver, Picasso hade samma problem! Henke och bokstäverna som hoppar är en ärlig och optimistisk bok om dyslexi och att upptäcka sina dolda talanger.
De flesta barn tycker det är roligt att lära sig läsa och skriva. Men alla tycker inte det, ca 10 % av alla barn har någon form av dyslexi. För dem hoppar bokstäverna på sidorna och det är svårt och jobbigt att lära sig läsa. Så var det för Henk Linskens som har skrivit och ritat den personliga berättelsen om Henke som känner sig annorlunda. För Henk Linskens hoppar bokstäverna fortfarande när han ska läsa. Ändå tycker han mycket om böcker, speciellt sådana med fina bilder och lite text. Som den här boken!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Henke och bokstäverna som hoppar
  2. +
  3. Nova, Dante och tävlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nova, Dante och tävlingen av Fredrik Hardenborg, Maja Hardenborg (kartonnage).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »