Nationens fiende: Om mordet på Olof Palme (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-02
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789175695976
Nationens fiende: Om mordet på Olof Palme (e-bok)

Nationens fiende: Om mordet på Olof Palme E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-09-02
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sent på fredagskvällen den 28 februari 1986 sköts Olof Palme ner på öppen gata inför över tjugo ögonvittnen. Mördaren agerade snabbt och effektivt. Efter fullbordad gärning tog han sig springande från platsen utan att lämna minsta spår efter sig.

Polisen har lagt ner enorma resurser på att finna mördaren, men vet idag inte mycket mer än vad den gjorde för trettio år sedan.

De olika ögonvittnena ger en relativt samstämd bild av vad som hände den där kvällen. Hur mördaren såg ut, vad han gjorde och var han tog vägen efter skotten.

Men ett vittne avviker från de övriga på ett markant sätt. Hans berättelse stämmer inte alls med de andras, och dessutom är det ingen som ens har sett honom på platsen. Polisen beslutar sig snart för att avpollettera honom. Mannen kan helt enkelt inte ha varit där. De stämplar honom som mytoman och går vidare med andra vittnen.

Men i förhören framkommer en ytterst märklig omständighet. Vittnet som inte ens varit där avslöjar i förbifarten någonting som ingen borde ha kunnat känna till.

Förutom mördaren.

Nationens Fiende är en grundlig genomgång av mordet på Olof Palme. Här hittar du förhören, indicierna och bevisen, tillsammans med en noggrann analys av vad som egentligen hände den där kvällen.

Pocketutgåvan och e-boken innehåller till skillnad från den tidigare utgivna inbundna boken inga bilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nationens fiende: Om mordet på Olof Palme. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeväckande
    Magnolia, 4 september 2020

    En av de första som uppmärksammade det här spåret. Genomarbetad. Kloka tankar. Läser man denna bok sakta och försöker se framför sig det hela så kan man förstå beslutet som har tagits beträffande Palmeutredningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Larsson

  • Principles of Yacht Design

    Lars Larsson, Rolf Eliasson, Michal Orych

    Principles of Yacht Design has established itself as the standard book on the subject for practising designers, naval architecture students, discerning boat owners as well as the boatbuilding industry as a whole. The fifth edition is completely re...