Havsboken : eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2017-06-21
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Olov Hyllienmark
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
165 g
SAB
Ubb
ISBN
9789175792354
Havsboken : eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider (pocket)

Havsboken : eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-06-21
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Från en bräcklig båt i en fjord vid Lofoten utforskar två vänner havsdjupen samtidigt som de försöker fånga en monstruös haj: den gigantiska håkäringen som enligt forskarna kan bli sju meter lång och 400 år gammal. Sedan urminnes tider har människan försökt bemästra havet och dess invånare med lika doser förskräckelse som fascination. Männen i den lilla fiskebåten får både tid och anledning att reflektera över relationen mellan havet och människan samtidigt som de gör allt för att överlista sitt byte ...

Havsboken är en spännande och underhållande berättelse som med hjälp av historia och vetenskap, mytologi och humor ger en helt ny förståelse för havet där allting började.

MORTEN A. STRØKSNES är en norsk journalist och författare som tidigare har skrivit åtta böcker. Havsboken har belönats med flera norska litteraturpriser och rättigheterna är sålda till 16 länder.

"Havsboken är ett fascinerande kalejdoskop om de stora, mörka, okända djupen."
Karin Bojs, DN

"... Strøksnes lyckas alltid göra mig lika intresserad som han själv är. Hans prosa rör sig som en haj, som syresätter sitt blod genom att ständigt befinna sig i rörelse framåt."
Göteborgs-Posten

"Jakten efter en mystisk, grå haj som i sig blir till en metafor över det på samma gång självklara och fortfarande djupt hemlighetsfulla som täcker större delen av planeten. Det är snyggt. Enkelt. Bra."
Blekinge Läns Tidning

"Det är en bildningstur, full av vetande, vindar och vågor i en text som böljar mellan jättefiskar, plankton och livet i en avsides belägen kustort."
Corren

"En fiskehistoria som fångar havets djup."
SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Havsboken : eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Havsboken : eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Manlig vänskap, en röst för vår miljö och så...
  Maria Jakobsson, 13 oktober 2020

  Manlig vänskap, en röst för vår miljö och så vidunderligt vacker! Språket och berättartekniken gör att jag önskar att boken inte ska ta slut. När den ändå gör det är slutet helt makalöst!

 2. En pratig bok om hav, fiske och havsdjur
  Uffe, 10 januari 2018

  Samtidigt som det pågår ett rent litterärt skeende så berättar författaren en hel massa historier om havet. Allt han möter och alla han träffar är otroligt speciella, och allt har havskoppling. Om du ogillar hav, läs inte boken. Om man ska ut på en sjöresa kan boken med fördel tas med på denna resa. Efteråt kommer man verkligen kunna framstå som den inre sjöbuse, man i verkligheten är.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Morten A Strøksnes