Krigsdagböcker 1939-1945 (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Karin Alvtegen
Utgivningsdatum
2015-06-16
Förlag
Storyside
ISBN
9789176132890
Krigsdagböcker 1939-1945 (ljudbok)

Krigsdagböcker 1939-1945 Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-06-16

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I maj 2015 är det 70 år sedan andra världskriget tog slut. Under hela kriget skriver Astrid Lindgren dagbok där hon berättar om vardagen i Stockholm, om det som händer i världen och om Sveriges agerande under kriget. Astrid Lindgrens krigsdagböcker är en mycket personlig skildring av hur dramatiska världshändelser påverkar oss alla. Texten är laddad med stor sorg och förfäran. Det här är före Astrid Lindgrens tid som världsberömd författare; den första boken om Pippi Långstrump kommer ut samma år som kriget slutar, 1945. Blandat med Astrid Lindgrens egna anteckningar innehåller dagböckerna mängder av utklippta artiklar ur svenska tidningar som hon kommenterar. I boken återfinns över 70 faksimilbilder av dagboksuppslagen och många hittills opublicerade familjebilder från krigsåren. Författaren Kerstin Ekman, som kände Astrid Lindgren, skriver förord och Astrids dotter, Karin Nyman, skriver efterord. Totalt är det 17 dagböcker som kommer ut i bokform. Astrid Lindgren är ständigt aktuell och en daglig referenspunkt i samhällsdebatten. Hennes böcker är en omistlig del av vårt kulturarv och når oavbrutet nya läsare och får nya betydelser runt om i världen. Vad många inte vet är att hon var en tidig anti-nazist och att hon genom hela sitt liv kämpade mot krig och våld. Hon var en övertygad humanist och en människa som tänkte själv, stod för sina åsikter med såväl civilkurage som humor och kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krigsdagböcker 1939-1945. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nära beskrivning, klokt och välformulerat.
    -, 30 augusti 2022

    Fantastiskt välskriven dagbok som ger en inblick i tiden under andra världskriget från en ovanligt klok, reflekterande "vanlig" medborgare. Boken ger nya perspektiv och en känsla av att vara där. Samtidigt lär vi känna Astrid på ett nytt sätt under åren hon var en vanlig hemmafru i Stockholm. Astrid Lindgren var så mycket klokare och hade kompetens inom många fler områden än de flesta troligen känner till.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren