Bourgogne : vinerna, distrikten, producenterna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (35.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Guide till vinets värld (del 3)
Utgivningsdatum
2016-12-02
Förlag
Tukan Förlag
ISBN
9789176176474
Bourgogne : vinerna, distrikten, producenterna (e-bok)

Bourgogne : vinerna, distrikten, producenterna E-bok

(2 röster)
E-bok (PDF), Svenska, 2016-12-02
29
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
I Bordeaux gör man några av världens mest berömda viner, framställda i anrika slottskällare. På senare tid har distriktet orättvist fått rykte om sig att producera ouppnåeliga lyxviner. Men så är det inte. Eller det är i alla fall inte hela sanningen. De allra flesta vinerna kommer från familjeägda gårdar som gör utmärkta viner i - vanliga - prisklasser. Bordeaux är också känt för sina slott - för oavsett storlek kallas alla vinegendomar här för slott.

Bordeaux är något av en måttstock för kvalitetsvin. Vinmakare från hela världen jämför gärna sina viner med dem som produceras i Bordeaux. Många vinälskare anser att vinet härifrån är det mest klassiska av klassiska viner, det vin man alltid återvänder till.

Bordeaux: vinerna, distrikten, producenterna ger dig nycklarna till att upptäcka eller återupptäcka de fantastiska vinerna i detta stora och vackra distrikt. Boken tar dig med genom alla deldistrikt, berättar om det som är speciellt för vinerna, om druvsorterna och om de mest spännande vinproducenterna.

Vinet går hand i hand med maten, inte minst i Frankrike. I Bordeaux blandas den franska gastronomin med genuina delikatesser från de sydvästra delarna. Även det får du ett smakprov på här.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britt Karlsson