Strandhotellet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (204.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anton Körberg
Utgivningsdatum
2018-06-12
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789176295939
Strandhotellet (ljudbok)

Strandhotellet (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-06-12
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder. Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof.
Strandhotellet är en humoristisk deckare om pigga pensionärer, oväntad död och den svåra konsten att både hitta och behålla kärleken.

Strandhotellet är fjärde delen i den humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo, skriven av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö är deras signum. Återigen får vi möta poliserna Mårten och Lisa på Skanörs polisstation, den utbrände åklagaren Fredrik och hans överenergiska farbror Egon, 85 år, samt övriga i det pigga pensionärsgänget som vi träffade i Badhytten, Fågelskådaren och Ryttaren.

»Fjärde delen i succéserien MORD I FALSTERBO.»
»Författarduon Olséni & Hansen skriver med säker hand deckare med en stor dos HUMOR.»
»ÖVER 100 000 sålda böcker.»

CHRISTINA OLSÉNI föddes 1968 i Malmö, men är uppvuxen på Falster-bonäset. Hon har en internationell civilekonomexamen från Lunds universitet. Numera är hon entreprenör med eget företag och ett skrivande som tar allt mer plats. MICKE HANSEN föddes 1966 i Lund och har under många år arbetat som artist, låtskrivare och manusförfattare med bl.a. Doris & Knäckebröderna. Humor och skrivande har alltid legat Micke varmt om hjärtat och steget till att skriva bok var därmed inte långt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Strandhotellet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Min hemstad.
  Mariel, 10 juli 2018

  Staden beskrivs så in i detalj som endast en infödd kan. Så utforskat. Tack.

 2. Skriven med glimten i ögat!
  Kim M. Kimselius, 4 juli 2018

  Att varje år åter få möta Egon och hans pensionärsvänner i en ny bok är ett kärt återseende. Tänk så mycket tokigt som händer i deras liv och hur annorlunda omgivningen ser på äldre människor. Inte kan de göra något ont, eller...

  Jag älskar att boken är skriven med glimten i ögat och med halsbrytande impulser hos gamlingarna. Det är speciellt Egon och hans kumpan Ragnar som ställer till det den här gången. Ragnar har köpt en segelbåt, men kan inte segla och har därför hyrt in en skep... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Strandhotellet