I egna händer (ljudbok) Spara 61%
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (233.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Sara Vallén (del 2)
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2018-04-16
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789176298251

I egna händer Ljudbok

(27 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2018-04-16

Styckköp

19 49 Du sparar 61%
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloni-område står i bjärt konstrast till höstens varma färger.

En man är funnen död. Mördarens tillvägagångs-sätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.

Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, soci-al, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore - varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.

Cecilia Sahlström använder sina erfarenheter från polisyrket och socialtjänsten för att göra upp med djupt rotade fördomar. I egna händer är den andra boken om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker. Sahlströms debut, Vit syren, blev väl mottagen som en drabbande och trovärdig kriminalroman.

Sagt om debuten, Vit syren:

»Boken tillhör helt klart de bättre av de många deckare som kommit ut i Sverige under senare år.«
Inger Wassenius, BTJ

»Cecilia vet hur polisarbete går till, hur människor i nöd rör sig och vad det blir för påfrestningar för polisen ... Hennes sätt att framställa polisen som har drivet att vilja komma fram till förbrytare och samtidigt vill behålla familjelivet intakt ... Det är det här som Cecilia Sahlström gör väldigt, väldigt bra. Vill man ha sig lite helgspänning sittande i soffan är Vit syren alldeles utmärkt.«
Ulrika Larsson i P4 Halland

»En helt lysande debut.«
Ylva kort och gott

»Vit syren känns autentisk vilket lockar till vidare läsning och jag ser mycket fram emot nästa bok om Sara och Rita.«
Villa Freja

CECILIA SAHLSTRÖM är kultur-vetaren som blev polis. Hon har tjugo års erfarenhet från polisyrket och har arbetat som chef för familjevålds-roteln vid Polismyndigheten i Skåne. Idag arbetar hon som verksamhets-utvecklare på socialförvaltningen. Hon bor sedan 2004 i Lund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Sahlström