Fågelfångarens son (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2019-04-05
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
179 x 110 x 14 mm
Vikt
124 g
SAB
Hc
ISBN
9789176299777
Fågelfångarens son (pocket)

Fågelfångarens son

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-04-05
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Intrigen är tydlig som i en saga med klassiska ingredienser som den fattige mannens kamp mot överheten, identitetssökande och kärlek med förhinder.« Sydsvenskan

BOKEN BLIR FILM VÅR 2019!

Högaktuella filmregissören Richard Hobert gör skönlitterär debut med romanen Fågelfångarens son om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer.

En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt ... Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit ...

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.

 

Richard hobert född 1951 i Kalmar, är manusförfattare, kompositör och filmregissör. Han är bland annat känd för långfilmssviten De sju dödssynderna samt den Guldbagge-belönade En enkel till Antibes .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fågelfångarens son
  2. +
  3. Pärlan som sprängde sitt skal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pärlan som sprängde sitt skal av Nadia Hashimi (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fågelfångarens son. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd

    Inte så många sidor. Nyfiken på den efter alla rcensioner och tal om filmen. Spännande i början men sedan rätt förutsägbar sedan. För det mesta är böckerna bättre än filmatiseringen men i detta fall är nog filmen, som jag inte sett, bättre. Docj helt klart läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fågelfångarens son