Kodnamn Alice (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (517.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2018-09-18
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789176334805
Kodnamn Alice (ljudbok)

Kodnamn Alice Ljudbok

(61 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-09-18

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie är gravid och ogift. För att rädda sitt rykte skickar familjen henne till Europa för att ta itu med sitt "lilla problem". Men Charlie ser sin chans att söka efter sin älskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. Spåren leder henne till London.

1915. Engelskan Eve Gardiner vill inget hellre än att slåss mot tyskarna och chansen uppenbarar sig då hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnätverk i ockuperade Frankrike.

Trettio år senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en alkoholiserad Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag när en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nämner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt på sanningen - fast beslutna att inte låta något stoppa dem.

***
Kate Quinn är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och hon har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kodnamn Alice. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig berättelse
  -, 21 mars 2023

  Viktig berättelse om modiga kvinnor i kriget.

 2. Läsvärd
  -, 22 januari 2023

  Det här är den tredje boken av Kate Quinn jag läser. Jag gillar verkligen sättet hon berättar på och bygger upp sina karaktärer. Den här boken var inget undantag, däremot så var jag lite besviken över slutet, inte ett dåligt slut i sig men efter att byggt upp hela boken till "the grande finale" så kändes det lite abrupt.

 3. Underbar!
  -, 30 april 2020

  Fantastiskt välskriven och spännande bok! Önskar att den aldrig tog slut!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn