Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Survivalserien (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2020-11-03
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
210 x 145 x 16 mm
Vikt
348 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176340172

När världen slocknar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-03
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Övernatta i skolan? Aldrig i livet. På något sätt måste de ta sig hem. Hur illa kan det egentligen vara därute?

Sjätteklassaren Adam Nyman önskar att han var modig som en superhjälte, men i själva verket vågar han inte ens åka bussen hem från skolan. När ett stort snöoväder brakar loss på fredags-eftermiddagen, hänger det plötsligt på Adam att ta hand om sin lillasyster Maja och samla ihop hela familjen igen. Men kommer han att hinna i tid, så att de kan fira hans födelsedag tillsammans dagen därpå?

När världen slocknar är en realistisk äventyrsberättelse som handlar om helt vanliga barn som hamnar i en extrem situation där de tvingas samarbeta, vara modiga, påhittiga och smarta för att överleva. Den handlar om vänskap, mod, ansvar, att våga stå upp för andra och sig själva men också om de förväntningar man har på sig själv, varandra och på de vuxna.

"... Boken öppnar också upp för samtal om prepping, katastrofer och hur man kan agera när det värsta händer. Författaren Helena Söderblom har skapat en välskriven, spännande, dramatisk bok med högt tempo, ett starkt driv och en handling som griper tag i läsaren." Lektör Carola Forslund, BTJ-häfte nr 23, 2020.

Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_nar_varlden_slocknar.pdf

Författaren Helena Söderblom arbetar som rådgivare inom krishantering och förbereder företag och organisationer för att kunna navigera genom pandemier, dataintrång eller som i boken oväder och strömavbrott. När världen slocknar är hennes debutbok. Den fristående fortsättningen När fjället tystnar kommer hösten 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När världen slocknar
 2. +
 3. När fjället tystnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När fjället tystnar av Helena Söderblom (inbunden).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När världen slocknar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Faktaspäckad

  Detta är en bok som skildrar en sorts vardaglighet i en krissituation.
  Adam ska fylla tolv dagen därpå men kvällens planer raseras när det plötsligt kommer ett oväntat kraftigt snöoväder. Tillsammans med sin lillasyster Maja tvingas Adam vänta kvar i skolans lokaler med 10 andra barn. Pappa är nämligen på resa med jobbet och mamma långpendlar från jobbet i Stockholm. En av de tio barnen är kvar på skolan är Jasmina, en missförstådd tjej som ofta råkar i strul. En lärare som öppet visar ... Läs hela recensionen

 2. Nyttig OCH underhållande nagelbitare!
  Erik Eriksson , 13 november 2020

  En gastkramande och spännande bok med ett fantastiskt driv rakt igenom! Extra plus för att det förekommer massor av bra fakta och tips som man får "på köpet" kring hur man klarar sig bäst i extrema situationer.
  Öppnar för nyttiga samtal med barn och ungdomar kring hur man bäst agerar vid ett strömavbrott, om man kommer ifrån varandra, om vattnet tar slut etc.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Söderblom

 • När fjället tystnar

  Helena Söderblom

  Fjällvandra? Är Adams föräldrar seriösa nu? Adam som aldrig ens har sovit i tält. Och tänk på alla vilda djur! Det har varit en lång och varm sommar där Adam och hans bästis Jasmina har badat och hängt varje dag. Men så veckorna innan han ska börj...