Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (649.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Inläsare
Holger Calov
Utgivningsdatum
2015-09-21
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9789176394168

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-09-21

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En vacker vårdag upptäcker Nils Holgersson, till sin stora förvåning, en liten tomte på gården där han bor. Han bestämmer sig för att spela tomten ett spratt och fångar honom med en gammal håv. Men när tomten till sist släpps fri är han mer än missnöjd och bestämmer sig för att straffa Nils Holgersson. Nils tuppar av, och när han vaknar har han krympt och blivit lika liten som en pyssling. Snart inser han att han kan förstå och tala med gårdens alla djur, och när han stöter på tamgåsen Mårten börjar äventyret på riktigt ...

"Nils Holgerssons underbara resa" publicerades ursprungligen i två delar och är en av de mest älskade barnböckerna genom tiderna. Boken har översatts till över 60 språk och skrevs ursprungligen som en läsebok i svensk geografi.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra historia med tekniska hinder
    -, 1 november 2020

    Jag tyckte mycket om berättelsen, men kunde bara lyssna på en bråkdel av den eftersom appen ("Dito") inte fungerade som den ska. Uppläsaren skulle kunna läsa med mer inlevelse, men hade en lugn och behaglig röst.

  2. Rolig och är skön att somna till
    - (Vega), 31 maj 2020

    Riktigt skönt att somna till när man ska gå och sova, roigt vad som händer med honom också. Rekomenderar starkt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf