Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (464.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Holger Calov
Utgivningsdatum
2015-09-21
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9789176394168
Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (ljudbok)

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-09-21
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige är en roman av Selma Lagerlöf. Romanen var ursprungligen skriven som läsebok i svensk geografi och ingick i serien Läseböcker för Sveriges barndomsskolor. Trots att den var tänkt som läsebok i inrikesgeografi har boken översatts till många språk. Boken var även den svenska barnbok som, ända tills Astrid Lindgrens stora succé Pippi Långstrump översatts till flest språk, över 60 st.

Sagan handlar om Nils Holgersson, en pojke som blir förvandlad till en pyssling och som på ryggen av en gås får resa genom hela Sverige. Resan började, enligt historien, den 20 mars år 1898 och slutade då Nils kom hem till Västra Vemmenhög den 8 november samma år.

Gåskarlen heter Mårten och är en vit tamgås som bestämmer sig för att slå följe med de gråa vildgässen. Ledargåsen heter Akka, med namn av det lappländska bergsmassivet med samma namn.

Berättelsen lockade snabbt läsare ur alla generationer. Med suverän berättarkonst förenar den sagans fabulering med syftet att ge kunskap om Sverige och blir också en hyllning till arbetet och den goda viljan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nils Holgerssons underbara resa genom Sve...