Påven Johanna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2000-06-01
Förlag
Månpocket
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
180 x 110 x 28 mm
Vikt
250 g
SAB
Heq.01=c
ISBN
9789176436653
Påven Johanna (pocket)

Påven Johanna

(45 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket Svenska, 2000-06-01
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Om historien om Johanna är sann är den helt fantastisk. Om den är påhittad, är den fortfarande bland de bästa romaner jag har läst. N V
Hon var en begåvad och orädd kvinna som förklädd till man lyckades överlista hela den katolska världen. Hon skaffade sig kunskap inom medeltida filosofi, religion och läkekonst. Hennes lysande begåvning förde henne på äventyrliga vägar till påvepalatset i Rom. Där drogs hon in i en virvel av politik, religion, kärlek och makt. En riskfylld tillvaro där livet ofta stod på spel.
När ödet såg till att Johanna blev vald till påve hade det förgångna hunnit ifatt henne - och det mest förbjudna var ett faktum ...
Påven Johanna är en storslagen historisk skildring fylld av kvinnlig list, romantik, mänsklig grymhet och maktbegär ... en imponerande och hisnande historisk resa som väcker många tankar hos läsaren. A KDet är en färgstark roman om ett fascinerande kvinnoöde, som fängslar med sin dramatik och spänning rakt igenom de drygt 400 sidorna. V TJag avundas dig som har läsupplevelsen av Påven Johanna framför dig. N V
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Påven Johanna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Seg till en början, men andra halvan väger upp.
  Emilia, 2 februari 2017

  Den var ganska trög till en början och seg att komma in i. Men andra halvan av boken väger upp det! Helt klart värd att läsas.

 2. Påven Johanna
  Britta Elisabet Weiler (Stallarholmen), 27 november 2014

  Det är som en annan recensent skrivit en hjältesaga. Den är en riktig bladvändare då den är mycket spännande och dramatisk. Tyvärr innehåller den då också väldigt många schabloner även om det är intressant att huvudpersonen är kvinna. Annars är det som det brukar vara: De onda är verkligen onda, de goda är goda och det onda vinner länge men inte i längden. Det sker ingen utveckling, så romanen blir väldigt förutsägbar och det passar inte mig. Jag skulle kunna rekommendera boken till sådana vä... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderar varmt. Läst 2 gånger. Mycket bra....
  Carina Holm, 30 juli 2013

  Rekommenderar varmt. Läst 2 gånger. Mycket bra. Spänning och romantik. Kommer läsa om den igen. Absolut topp betyg. Säger bara en sak nämligen köp och läs.

 4. En av de bästa böcker jag läst... blev riktigt...
  MG, 18 april 2013

  En av de bästa böcker jag läst... blev riktigt överraskad, oavsett om historien är "sann" eller ej, är den klart läsvärd!

 5. Sträckläsare
  Magdalena, 15 december 2009

  Den här boken var helt klart det bästa jag läst. Man lever sig in i huvudpersonen och känner både vrede, smärta, kärlek och förtvivlan. På flera ställen tror man att handlingen är förutsägbar men så vänder det och blir som man inte alls föreställt sig.
  Underbar!

 6. Fängslande läsning
  Lisa, 22 juni 2009

  En bok som fastnar med fängslande beskrivningar och händelser. Tanken på att historien skulle kunna vara sann är svindlande spännande. Har rekommenderat denna fantastiska historiska roman till flera av mina vänner - ingen har blivit besviken.

 7. underbar
  läslusen, 12 december 2008

  En underbar historisk roman, är den sann är den helt otrolig, men även om den skulle vara påhittad helt eller delvis, så är det en bok som man gärna läser fler gånger, var gång jag läser den så upptäcker jag nya spännande saker som man inte tänkte på första gången.
  Det är en bok, som bara måste läsas, om man gillar historiska romaner, så kommer man att älska den här boken.

 8. Mycket fängslande !!!
  Madde, 5 oktober 2008

  Jag avundas er som har denna bok kvar att läsa!! Det är en fängslande skildring av Johannas liv och hur hon ändå kommer vidare trots allt som händer omkring henne.
  Det är svårt att lägga ifrån sig den och denna gripande berättelse sitter kvar länge.

 9. En bok man vill prata om!
  Tjotten, 13 maj 2008

  En av de bästa böcker jag läst, lättläst ändå utmanande hela tiden. Nya vänningar och kast som överraskar. Denna bok gick absolut inte att lägga ifrån sig inte ens efter att jag läst den. En bok som sitter fast länge och som man vill dela med sig till andra med. Jag var en plåga för alla efter att jag läst denna bok, var bara tvungen att diskutera och ventilera den ;-). Nu var det nog 10 årsedan jag läste den men den är fortfarande bland de bästa jag läst och det blir nog svårt att konkurera ut den platsen.

 10. Intressant kvinnoskildring
  Jenny Holm, 17 april 2008

  En mycket bra bok med ett enkelt och tilltalande språk.

 11. Underbar...
  Marre, 18 december 2006

  Vill bara passa på att rekommendera denna bok till alla er som antagligen blivit nyfikna när ni läser detta. Denna skildring av vatikanens påvehistoria slår det mesta. Ett exemplarisk historiebeskrivande blandat med en beslutsamhet och övertygelse i klass med daVinci Koden! Denna kamp mot pretentiösa kungar, påvar och dylika överklassmedborgare (motborgare) gör boken (enligt mig) säregen i sin gengre. Buy it or deny it.

 12. Strålande kraftfullt kvinnoöde.
  Klas Hallberg, 27 augusti 2005

  För den som gillar mustiga skönlitterära historiska berättelser är det en perfekt bok. Det är ur mitt perspektiv en hjältesaga. Och jag älskar hjältesagor. Det är dessutom en kvinnlig sådan. En kvinna som får kämpa in absurdum mot ett massivt patriarkat. Den som inte klarar av glidningen mellan vetenskap och skönlitteratur ska nog inte läsa boken. Själv väljer jag givetvis att tro att sagan är sann. Men det spelar egentligen ingen roll?

Visa alla 12 recensioner

Bloggat om Påven Johanna