Häxan och lejonet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (82.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om Narnia (del 2)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2014-12-15
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Birgitta Hammar
ISBN
9789176510216

Häxan och lejonet Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2014-12-15

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor


I sju böcker målar C. S. Lewis upp en fantasivärld, Narnia. I serien ingår titlarna Min morbror trollkarlen, Häxan och lejonet, Hästen och hans pojke, Caspian, prins av Narnia, Kung Caspian och skeppet Gryningen, Silvertronen och Den sista striden.

Häxan och lejonet
är del två i serien. Syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy evakueras till ett gammalt hus på landet undan flyganfallen i London. Genom ett stort klädskåp kommer de allihop till landet Narnia, ett märkligt land i en annan värld och tid. Där härskar den grymma drottningen Vita Häxan.

Men en sägen från gamla tider ger invånarna hopp. En gång, säger sägen, ska fyra av Adams och Evas söner och döttrar komma till Narnia, och då kommer lejonet Aslan, Narnias skapare, åter och befriar landet ur häxans våld.

Översättare:Birgitta Hammar,
Omslagsformgivare:Ilse-Mari Berglin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Häxan och lejonet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sagan om Narnia
    -, 27 september 2022

    En magisk värld med många magiska djur. Häxan va äcklig och läskig, men dom andra magiska djuren var mysiga. Faunen och fru och herr bäver och jultomten var magiska och mysiga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av C S Lewis