Finns inte på kartan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (287.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Frida Fors (del 1)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2015-06-03
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176510780
Finns inte på kartan (ljudbok)

Finns inte på kartan Ljudbok

(46 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2015-06-03

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Finns inte på kartan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig
    -, 11 juni 2022

    Jag tycker om att varva ner efter en stressig dag på jobbet med en charmig/mysig bok. Perfekt bok för det! Inte särskilt spännande men heller inte tråkig. Skönt att bara kunna lyssna utan att anstränga hjärnan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carin Hjulström