I minnenas tecken (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (231.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Dalziel & Pascoe (del 9)
Inläsare
Johan Rabaeus
Utgivningsdatum
2015-09-07
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Nille Lindgren
ISBN
9789176511206
I minnenas tecken (ljudbok)

I minnenas tecken (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-09-07

Styckköp

59
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Tio år har passerat sedan kriminalinspektör Peter Pascoe avslutade sina collegestudier. Så när en inbjudan om återförening med några gamla skolkamrater dimper ner i brevlådan, beger han sig förväntansfull iväg i sällskap med flickvännen Ellie för en trevlig weekend i minnenas tecken. Men väl framme i byn Thornton Lacey väntar en fruktansvärd syn: tre av vännerna ligger ihjälskjutna i den lilla stugan. Den fjärde, Colin Hopkins, är spårlöst försvunnen. 
 Ingenting tyder på att någon utomstående varit där så för den lokala polisen står det ganska klart att det är Hopkins som ligger bakom de fruktansvärda dåden. Peter Pascoe är dock av en annan uppfattning ? en av hans äldsta och bästa vänner kan omöjligt ha gjort någonting sådant. Men situationen är lite problematisk. Hans personliga engagemang i saken gör att han inte aktivt kan delta i polisutredningen så tillsammans med Ellie bestämmer han sig för att göra en del efterforskningar på egen hand. 
 Samtidigt håller Pascoes överordnade kriminalkommissarie Andy Dalziel på att undersöka en mängd olösta inbrott i västra Yorkshire. En rad husägare har medan de varit bortresta blivit bestulna på alltifrån frimärkssamlingar och porslinsfigurer till hela möblemang. 
 När ett nytt brutalt dödsfall inträffar samtidigt som stöldgods från inbrotten plötsligt dyker upp i Thornton Lacey börjar Pascoe ana ett märkligt samband mellan de två fallen. Kan någon i byn vara inblandad i en stöldhärva som är betydligt större än vad man först kunnat tro? Var det därför tre personer blev kallblodigt mördade? Och var de i så fall bara oskyldiga offer i ett livsfarligt spel? Peter vägrar fortfarande tro att Colin Hopkins har med morden att göra, men hans strävan att rentvå sin gamle vän kanske gör honom blind för sanningen! 
 Som alltid i Reginald Hills romaner finns här en blandning av spänning, humor och minnesvärda karaktärer. Denna gång få vi möta en ung Peter Pascoe som dras in i en mordutredning där hans personliga känslor spelar en avgörande roll. 

Reginald Hill växte upp i Cumberland, England, där han fortfarande bor tillsammans med sin hustru Pat. Under många år arbetade han som lärare i Yorkshire samtidigt som han skrev böcker, men 1980 tog han steget fullt ut och blev författare på heltid. 
 Hill har tilldelats flera priser för sina berättelser och 1995 fick han ta emot en Cartier Diamond Dagger för sin långa gärning som deckarförfattare. Två av hans böcker har erhållit Sveriges Riksradios Kaliberpris för bästa prestation i kriminalgenren ? Dalen som dränktes 1999 och Under jorden 2002. 

Översättare:Nille Lindgren,
Omslagsformgivare:Fredrik Stjernfeldt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I minnenas tecken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Både vin och vatten - men inte bara blask
    Storläsar'n (Umeå), 7 maj 2016

    Som den gode skådespelare Rabaeus är gör han naturligtvis en alldeles ypperlig uppläsning. Den ger jag 5 stjärnor (även om han tyvärr inte vet hur kommissarie Dalziels namn ska uttalas - inte Dalsiäll utan Diäll).

    Boken däremot är inte en av Hills fullträffar. Tumregeln för serien är; ju mer av Dalziel och ju mindre av den blivande mrs Pascoe desto bättre. Den ena bufflig och underhållande, den andra överspänd och oresonlig. Här är den balansen tyvärr inte den bästa, och eftersom int... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Reginald Hill