Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (233.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Walton Agrell
Utgivningsdatum
2015-09-23
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Frederik Sjögren
ISBN
9789176511251

Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ Ljudbok

(21 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-09-23

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det här är populärvetenskap när den är som bäst. Enders skriver lagom underhållande, lättfattligt och intressant om det som är grunden till god hälsa - hur våra magar mår. Många skratt och aha-upplevelser." Norra Skåne

Tarmen pratar vi inte gärna om - det är det dags att ändra på. Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och förtjänar att tas på största allvar. Det har stor inverkan på hur vi mår.Ny forskning visar att övervikt, depressioner, allergier och Alzheimers kan orsakas av obalans i tarmfloran. Och kopplingen mellan hjärnan och tarmen är av avgörande betydelse.Är det sant att vi alla sitter på fel sätt på toaletten? Vad är det vi får i oss när vi äter? Hur gör man för att rapa lättare? Vad har blindtarmen egentligen för funktion? Giulia Enders ger svar och lär oss att förstå kroppens reaktioner utifrån de senaste forskningsrönen. På ett enkelt och underhållande sätt förklarar hon hur vi kan uppnå välbefinnande, åldras friskt och leva lyckligare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant!
  -, 24 augusti 2022

  En mycket intressant bok. Men ibland lite svårt att hålla koncentrationen när det blir mycket fakta och jag tog del av talboken. Ändå bra att lyssna och jag ska titta på vissa delar igen i den fysiska boken.

 2. Bra att veta om våra tarmar!
  -, 12 april 2022

  Intressant och skriven med stor humor! Mycket lärorik.

 3. Fantastisk
  -, 11 december 2021

  Alla borde läsa denna och få chansen att leva på ett bättre sätt för ökad hälsa. Även små livsstilsförändringar kan göra stor skillnad.

 4. Utmärkt
  -, 25 februari 2021

  Rolig och lättillänglig beskriving av våra viktiga tarmar och bakterier

 5. Matnyttiga fakta!
  -, 6 augusti 2019

  Oj, så mycket jag lärt mig genom den här boken!
  Otroligt inspirerande för att boosta viljan att äta nyttigt. För vem vill inte ge sin kropp de bästa förutsättningarna för ett frusit och hälsosamt liv? Och det kan alla göra på en ett enkelt och billigt vis - genom att välja vad vi stoppar i oss!
  Inga krångliga dieter här inte, nej allt handlar om bakterier!

 6. Mycket trevlig, underhållande och lärorik läsning
  Barbro Westin (Långroudden), 11 oktober 2018

  Boken kan varmt rekommenderas! Man har ju hört att tarmen är det viktigaste organet i kroppen, inte hjärna eller hjärta... Denna bok bevisar det även om självklart andra organ också hjälper till med matsmältningen. Väldigt bra översättning till svenska! Min man och jag lyssnade på boken i bilen och småskrattade emellanåt. Vi bor i Kanada och kommer att köpa boken på engelska för att se hur den översättningen är. Det var många "aha" moment med saker som man glömt sen studietiden.

 7. Intressant bok men svår uppläsning
  Karin, 31 augusti 2017

  Jätteintressant bok, men uppläsningen är inte jättebra. Tempot är alldeles för högt, det är för lite pauser i texten (uppläsningen), och det blir därför tyvärr jobbigt att fokusera på innehållet (det är i princip inga pauser alls mellan meningarna, vilket är helt nödvändigt med faktaspäckade texter). Det låter som om det är bråttom mot slutet helt enkelt. Uppläsaren läser också ut många ord på skrivspråk i stället för att läsa dem så som man faktiskt säger dem, vilket gör att det låter ganska... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Giulia Enders