Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (158.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Svensson
Utgivningsdatum
2016-07-27
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513156
Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (ljudbok)

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (ljudbok)

(34 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-07-27
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 30 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans. Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intresseväckande
  Pontushelmer, 7 april 2019

  Väcker intresse för träning som uppbyggande mentalt men är lite segdragen och lyssna på som ljudbok, kan dock rekommendera den i alla fall.

 2. En måste-läsa/höra bok!
  Ody, 9 mars 2019

  En av dem bästa böckerna jag kunde hade valt! Knyter ihop vetenskap och fysiskt aktivitet på ett väldigt bra sätt.

 3. Grymt!
  Luzifer, 27 februari 2019

  Riktigt intressant och inspirerande bok! Öppnade upp för helt andra tankar än att bara träna för den fysiska hälsan. Kommer definitivt att lyssna på den mer än 1 gång.

 4. Nja!
  Mr......, 22 februari 2019

  Nja!

 5. Lärorik , intressant och bra exempel
  Marita Öberg, 1 oktober 2018

  Tänk att något så enkelt som motion kan lösa så mycket av vår tids hälsoproblem. Knopp och kropp hänger verkligen ihop.

 6. Hjärnstark
  Mia, 16 september 2018

  Jag tyckte inte om uppläsarens sätt att läsa upp boken så den blev helt enkelt jobbig att lyssna på. Har faktiskt inte ens lyssnat färdigt. Boken i sig är bra.

 7. Ljudboksvänlig
  Urban Nilsson, 25 april 2018

  Skulle inte köpa boken i "bokform" då jag tror att faktamängden skulle bli för tröttande läsning för mig. Som ljudbok på promenaden fungerar den som oerhört stimulerande för motivationen till att röra på sig

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Hjärnstark : hur motion och träning stärk...