New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (240.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Kjellman
Utgivningsdatum
2017-03-06
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176515389
New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull (ljudbok)

New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-03-06

Styckköp

89
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som en skimrande saga är berättelsen från verkliga livet om Pradyumna Kumar som föddes fattig och oberörbar i en liten by i Orissa i östra Indien. Han kallar sig Pikej. Palmbladet med astrologens profetia har han levt med hela livet: "Du ska gifta dig med en flicka som inte kommer från byn, inte från distriktet, inte ens från vårt land, hon ska vara musikalisk, äga djungel och vara född i oxens tecken".Profetian följer honom genom livet. Men motgångarna är svåra och många gånger tvivlar han. På konstskola i New Delhi lär han sig att teckna porträtt. Varje kväll står han i en park för att rita av människor och få ihop till brödfödan. Hans liv är fyllt av kontraster - ena stunden svälter han och sover på gatan, i nästa blir han bjuden hem till premiärminister Indira Gandhi som vill att han ska måla hennes porträtt.En kväll när Pikej som vanligt står i parken och tecknar kliver en ung blond kvinna fram i ljusskenet vid staffliet. Lotta von Schedvin har rest med folkvagnsbuss från Borås och känt sig dragen till Indien sen hon var liten. Hon är född i oxens tecken, tänker sig en framtid som musiklärare och familjen äger skog i södra Sverige. Så börjar denna hisnande kärlekshistoria. Chansen att de två ungdomarna ska återses när Lotta har rest hem till Borås igen är minimal. Om det inte vore för en begagnad damcykel av märket Raleigh. Cykeln tar Pikej landvägen mellan Asien och Europa. Trots umbäranden och oändliga motgångar trampar han envist vidare västerut.Idag är Pikej och Lotta gifta och har två barn. De bor tillsamman i det gula trähuset vid skogen i Sjuhäradsbygden utanför Borås. Pikej har arbetat som bildlärare och Lotta är fortfarande musiklärare på Engelbrektsskolan i stan.

"New Delhi-Borås" lär oss att allting faktiskt är möjligt. Verkligheten överträffar dikten och kärleken övervinner allt. Det enda som behövs är tillförsikt, envishet och en begagnad cykel.

Författaren Per J Andersson är resejournalist och Indienkännare och har bl a grundat resemagasinet Vagabond.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk historia!
    -, 24 april 2020

    Vore det inte för att detta var en sann historia så hade jag avfärdat hela boken. Men det faktum att detta har hänt gör det hela så otroligt fascinerande, och alldeles underbart att lyssna på. En feelgood bok på riktigt!

  2. Underbar
    Elin Johansson, 31 juli 2019

    Den kändes i början som en liten bra kuriositet till bok. Men ju mer man läser desto mer älskar man den. Man får lära sig små opretentiösa visdomar i förbifarten liksom.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Per J Andersson