Den underjordiska järnvägen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (307.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hannah Schmitz
Utgivningsdatum
2017-08-11
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Niclas Nilsson
ISBN
9789176516577
Den underjordiska järnvägen (ljudbok)

Den underjordiska järnvägen Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-08-11

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sextonåriga Cora lever som slav på en bomullsplantage i Georgia. Hon är utstött och utsatt efter att modern försvunnit, och till slut flyr hon tillsammans med Caesar som känner till en underjordisk järnväg som kan hjälpa slavar till friheten i norr. Snart får den skoningslöse slavjägaren Ridgeway upp spåret efter dem. Han kommer att jaga Cora från stat till stat och drömmer om att förgöra henne och den hemliga rörelse som gjort flykten möjlig.Den underjordiska järnvägen har hyllats som en historisk roman som äger sällsynt relevans för vår tid. I verkligheten blev "den underjordiska järnvägen" benämningen på det nätverk av frivilliga som hjälpte slavar att fly från söder till norr, men i Colson Whiteheads roman är järnvägen en konkret underjordisk flyktväg som tar Cora till olika delar av USA i jakten på ett värdigt liv. Det är en gastkramande berättelse om en ung kvinnas kamp för överlevnad och frihet, samtidigt som den på ett banbrytande sätt också gestaltar och omtolkar slaveriets historia och till synes eviga efterverkningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den underjordiska järnvägen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  Frida, 14 juni 2021

  En knivskarp skildring av rasismens yttersta uttryck genom en slavflickas ögon. En vacker och skrämmande berättelse om en av historiens värsta förtryck och en viktig och isande kritik över den vita "mannens" arrogans och omoral på sin väg till "utveckling". Borde vara obligatorisk läsning i våra skolor.

 2. Undermålig inläsning
  Jeannieg , 5 september 2017

  Boken är säkert bra, men inläsningen av Hannah Schmitz är obegripligt dålig. Ett par exempel:
  Staden Pompeji ö-delades istället för ödelades. Ordet försynen förekommer på flera ställen i boken och Hannah läser konsekvent för-synen.
  Att lyssna till en uppläsare som inte verkar begripa vad hon läser är en plåga.
  Mycket märkligt att bokförlaget låter ge ut en uppläsning som är så usel som den här. Läs boken, lyssna inte!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Colson Whitehead