Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (303.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Agnes Wold
Utgivningsdatum
2017-09-13
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176517130

Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund Ljudbok

(14 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-09-13

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När du väntar barn räcker det inte med alternativa fakta. I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att professor Agnes Wold och barnläkare Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över dig som blivande förälder. Det är inte så svårt. I Praktikan lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet.

Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård! Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av välmenande råd om allt från hygien, städning, amning och infektioner till alkoholkonsumtion och vaccinationer som väller över den nyblivna föräldern. Praktikan innehåller praktiska tips, vetenskapligt verifierade sanningar och stridbar feminism riktad till alla föräldrar, oavsett kön och familjekonstellation.

Ur förordet: "Som nybliven förälder kommer du att överösas av välmenande råd. Och du kommer att lyssna på alla, för när du ska bli få barn finns det inget du hellre vill än att göra rätt. Ganska snart kommer du att börja känna dig förvirrad eftersom många av de råd som florerar motsäger varandra. Vi vill hjälpa dig att sortera bland råden och spräcka myterna om föräldraskap och spädbarnsvård. Som läkare och forskare är vi skolade i att förstå hur kroppen fungerar, i att läsa och kritiskt granska vetenskapliga rön råd kring graviditet och föräldraskap. Med den här boken vill vi sprida den kunskap vi nått genom decennier av föräldraskapsstudier."

Axplock ur innehållet:

Påbud och förbud för gravidaFörlossningAtt få sovaAtt börja äta annat än mjölk Bajs, kräkningar, skrik och kolikInfektionerVaccinationer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Repetitiva
  Bosse, 25 april 2021

  Väldigt repetitiva i sin information. De tappar lätt tråden och svävar ut väldigt mycket från ämnet som ibland känns orelevant.
  Men de är väldigt fakta-kunniga och har vetenskapen bakom sig vilket är ett stort +

 2. Informativ och faktabaserad
  Caa, 13 juli 2020

  Bra om man likväl som jag är utav den sorten som vill ha faktabaserade påståenden och information kring graviditet, förlossning och bebisens välmående den första tiden. Möjligt lite seg i uppläsningen men det intrycket förvinner snabbt och blir till en trygghet då man faktiskt får förklaring med just en faktamässig bakgrund till alla påståenden som alla andra författare/tidningar/vänner/barnmorskor slänger ur sig. Inget pjåskande och hela och rena svar på varför man visst kan använda plastle... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna