Fördel ADHD : var på skalan ligger du? (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (123.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Svensson
Utgivningsdatum
2017-09-12
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176517147
Fördel ADHD : var på skalan ligger du? (ljudbok)

Fördel ADHD : var på skalan ligger du? Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-09-12

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Känner du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem.

I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan - vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta.

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst - vare sig det handlar om familjen eller jobbet!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fördel ADHD : var på skalan ligger du?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik
  -, 19 juli 2023

  Väldigt lärorik samt lätt att förstå och få en övergripande bild om adhd. En suverän bok för närstående som vill förstå lite bättre

 2. Adhdutredning
  Jag, 20 april 2021

  Lyssnar på den här boken för andra gången inför en ADHD-utredning. Tycker att det finns mycket information även om det inte är exakt fördelarna jag är intresserad av... Skulle säga att ett försök att puffa upp ADHD lite med en sån här bok inte ger skäl för nackdelarna..

  Tycker annars att det är spännande läsning.. Kanske vore det lite extra intressant med mer information om hur motion och kanske andra saker stärker människor med ADHD!

  4/5 stjärnor!

 3. En bra bok / ljudbok om ADHD
  Ricke, 2 december 2020

  Tycker den var riktigt bra!
  Bra med lite positivt om ADHD.
  Och tror som Anders säger att utan vi som har ADHD hade nog vi människor inte funnits idag, men samhället har förändrats så mycket på kort tid att vi har många gånger svårt att passa in.

  Vill man se diagnosen som enbart negativ eller som positiv?
  Lyssnar eller läser man denna, så ger det mycket positivt och vi som har ADHD måste se det positivt och se möjligheterna i stället för det negativa, men självklart har vi... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner