Felsteg (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (443.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
doggerland (del 1)
Inläsare
Angela Kovacs
Utgivningsdatum
2018-03-22
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176517727
Felsteg (ljudbok)

Felsteg Ljudbok

(145 röster)  |  Läs 8 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-03-22

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Felsteg är den första delen i den suggestiva deckarserien Doggerland. Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.

Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan.

Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Felsteg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mästerligt
  -, 14 februari 2022

  Inte en sekund tappade jag intresset för lyssnandet. Skickligt komponerad i en intressant ny del av världen vars bekantskap blev givande. Bra uppläsning.

 2. Krimroman i fiktivt land
  AnnaH, 8 april 2020

  Bra story men jag tyckte det var svårt att den var placerad i ett land som inte finns på riktigt. Gillade att persongalleriet består av "hela" människor, med fel och brister vare sig de är de goda eller de onda.

 3. Föga originell
  Flisa, 30 mars 2020

  Det enda nyskapande med historien är att den utspelar sig i ett hittepåland, förlagt till Doggers Bankar-området (där det kanske funnits en landmassa för 10 000 år sen) I övrigt verkar berättelsen att framförallt försöka efterlikna förlagorna. Inga fler delar i serien för mig alltså, som inte tycker att innehållet i ursprunshistorien kan tuggas om alltför många gånger, om man inte tillför spänning eller intressanta karaktärer/udda höndelseutveckling eller nya miljöer. Alla historier kan först... Läs hela recensionen

 4. Fastnade direkt för boken!
  Kim M. Kimselius, 10 maj 2019

  Det är inte alltid man genast fastnar för en ny författare, men så var fallet när jag började lyssna på Felsteg av Maria Adolfsson. Det här är definitivt inte den sista boken jag läser/lyssnar på av denna författaren. Härligt att ha hittat en ny deckarförfattare, där handlingen utspelar sig på en ny, intressant plats. Personporträtten är skarpa, huvudpersonen har sina fel och brister och är ingen övermänniska, utan helt mänsklig. Spänningen hålls på topp redan från början och ledtrådarna lind... Läs hela recensionen

 5. Bra handling men lite...
  Tess, 25 april 2019

  Bra handling men lite seg

 6. Felsteg på Doggerland
  Göran Johansson, 19 augusti 2018

  En spännande och lite mystisk bok med en mycket speciell kvinna i huvudrollen. Härligt med författare som Maria Adolfsson och jag ser fram mot hennes kommande böcker. En stor upplevelse var också att boken gav inspiration till att forska vidare om Doggerland - som verkligen finns med en intressant historia.
  Rekommenderas varmt.

  Göran Johansson

 7. Felsteg
  Gunsan, 1 maj 2018

  En mycket bra bok ser fram emot fler! Rekommenderar den gärna, den är spännande från början till slutet! Ville inte att den skulle ta slut.

 8. Härlig stämning på en spännande plats
  Ulf R, 10 april 2018

  Med ett levande och intressant persongalleri och handlingen förlagd till en helt ny men samtidigt välbekant plats bygger författaren upp en stämning och en spänning som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Detta är det fräschaste jag läst på flera år. Ser fram emot flera böcker i serien!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Maria Adolfsson