Den sista flickan : berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (311.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sanna historier om utsatthet
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2018-05-15
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Manne Svensson
ISBN
9789176518878
Den sista flickan : berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten (ljudbok)

Den sista flickan : berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten Ljudbok

(30 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-05-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tilldelad Nobels fredspris 2018

"Mest av allt önskar jag att jag är den sista flickan i världen med en berättelse som min."

Som barn drömmer Nadia Murad om att bli historielärare eller öppna sin egen skönhetssalong. Livet i byn Kocho i norra Irak är lugnt och stilla. I augusti 2014 förändras allt. Nadia, som nyss fyllt 21 och fortfarande går i skolan, kidnappas och säljs som sexslav till Islamiska statens soldater. Sex av hennes bröder, och strax därefter även hennes mamma, mördas brutalt. Under tre månader utsätts hon för upprepande misshandel och våldtäkt innan hon slut lyckas fly.

"Den sista flickan" är Nadia Murads berättelse om sin tid i fångenskap och om sin livsviktiga kamp mot Islamiska staten. Idag är hon bosatt i Tyskland och är människorättsaktivist och goodwill-ambassadör för FN. Nadia Murad tilldelades Nobels fredspris 2018.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den sista flickan : berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Avslöjande och förtydligande om händelsen

  Fin beskriven bok på alla sätt. Men Jag blev besviken och mycket arg när jag läste färdig boken. Jag själv från Kurdistan och var engagerad i Shingal kriget genom att samla in hjälp dit både ekonomisk och medicin. Till och med min man åkte ner med en grupp sjukvård personal bland annat två läkare, sjuksköterska och fotograf. Många avgörande fakta och bevis kommer fram nu för mig, så gjorde mig riktigt ledsen när det hjälp från central makten båda i Bagdad och Hawler och deras svek mot Yazidiyer. Det känns som en skam.

 2. Lyssna på den!
  -, 27 maj 2019

  En bok med en berättelse som får det att vända sig i magen på en och tankarna att virvla runt. Otroligt välberättad, detaljrik och viktig! Det känns som att vi i resten av världen har ett ansvar att lyssna på den. Som Nadia säger, den är hennes främsta vapen. Jag är tacksam att jag läste den!

 3. Lyssna!
  -, 18 februari 2019

  Insynen denna kvinna ger i hur det fungerar inom IS är stor och visar på dessa terroristers grymhet.
  Detta är verkligen en hjältinna!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna